sunnuntai 3. elokuuta 2008

Eläköön mäkki

En muuten tarkoita aloituksella sitten tuon merkkistä tietokoneta, vaikka minulla ei niistäkään pahaa sanottavaa ole, vaan tarkoitan ihan ehtaa jenkkiläisperäistä hampurilaisravintolaketjua. Olivat onneksi älynneet poistaa Europower-listaltaan ja samalla myynnistä kokonaan juustopallot. Nuo kiusauksen pesät, joita sai kahdella eurolla kuusi, ja jotka maistuivat taivaallisilta. Ne kuuluivat sekä minun että rakkaani suosikkeihin ja niitä tulikin sitten tämän tuosta haettua mäkistä.

Kuten meillä ahneilla on tapana, ei meille riittänyt yksi pussillinen, ei yhteiseksi eikä edes yhdelle, vaan nälkä kasvoi syödessä. Muistan myyjätytön tuijotuksen, kun jazzkonsertin jälkeen kävin hakemassa yhteiseksi suolapalaksi kuusi (6) pussia noita herkkuja. En kehdannut kysyä, eivätkö ihmiset yleensä osta enempää kuin yhden pussin... Kun sitten muutin maksamani summan markoiksi, niin hirvitti, itseasiassa hirvitti kyllä euroinakin, 12 euroa muutamasta hassusta suupalasta.

Pahinta noissa oli se, että ne aiheuttivat kasvavaa riippuvuutta. Jos ensin riitti pussi, sitten tarvittiin kaksi jne. Ja se mässäily näkyi sekä vyötäröllä (siis anteeksi missä, eihän mulla mitään vyörtäröä edes ole...) ja naamassa. Jossain vaiheessa ajattelin, että pitäisi varmaan lopettaa, kun naama alkoi kukkia pahemmin kuin teini-iässä. Olen siis hyvin, hyvin tyytyväinen, että poistuivat myynnistä - on yksi kiusaus vähemmän.

Toki korvikkeita aina löytyy ja yksi hyvä sellainen on McDonaldsissa myynnissä oleva fiestasalaatti, se on todella hyvää ja toivottavasti vähän terveellisempää kuin juustopallot. Lisäksi sitä ei tule ostettua niin usein, koska se on oikea ruoka, eikä sovellu sellaisiksi pikkunälkämutusteltavaksi kuin nuo juustopallot, niitä meni aina pussillinen, vaikka miten olisi ollut maha täynnä, mutta salaattia ei tule ostettua kuin oikeaa nälkään.

Kaino pyyntö mäkin suuntaan, älkää enää koskaan palauttako juustopalloja myyntiin - ne ovat aivan liian hyviä ja addiktoivia...vieläkin nousee vesi kielelle niitä muistellessa.

7 kommenttia:

Herra.Kirjoitus kirjoitti...

Huonosti menee tällä viikolla.. ensin mäkin juustopallerot poistuvat myynnistä ja sitten lähi makuuni on "karannut" tuosta nurkalta... ikkunassa on lappu, että minne se on muuttanut, mutta autolla ohi ajaessa en ehtinyt saada selvää minne se oli mennyt...

No makuunista on tosin tullut enemmän hankittua sitä karkkia kuin elokuvia.

Sellainen asia tuossa Makuunissa on minua aina nyppinyt, että niiden videokoteloiden kansilehdet olivat usein valokopiotuja versiota alkuperäisistä ja vielä ihan surkeen huonoja sellaisia. Eivät nyt ihan sinertävän värisiä ja kopiomusteelta haisevia, mutta sellaista halvan kopiokoneen ja faksin välimaastosta kuitenkin. En edes mene takuuseen onko se edes sallittua, makuunillekkaan, kopioda niitä kansia.

Se mitä joskus tuli lainailtua tuli haettua r-kipsalta jossa sentään sai originaali kannet josta sai jotain tolkkuakin.

Herra.Kirjoitus kirjoitti...

Otsikko on muuten ihan väärin, sen pitäisi olla Halvatun Mäkki!
mitä menitte tekemään. :(

rouva Jälkikirjoitus kirjoitti...

Öh tuota... taisi mennä tuo ensimmäinen kommentti hivenen ohi aiheen. Ymmärrän kyllä järkytyksesi, mutta en sentään ymmärtänyt sen olevan noin vakavaa!!!

Herra.Kirjoitus kirjoitti...

Kyllä siitä on iha rupiset haavät jäänyt ;) ainakin mieleen jossei muualle. Näin voin vanhana VHS addiktina todeta.

rouva Jälkikirjoitus kirjoitti...

Vai niin, ja mä ehdin ajatella, että haavaumat johtui juustopalloista. Kyllä se vanha Viivi ja Wagner taitaa sittenkin olla totuus meidän perheestämme: "isä, äiti ja 3000 DVD:tä".

Herra.Kirjoitus kirjoitti...

Khröhöm... ei niitä nyt sentään ole 3000 kpl... 300 on lähempänä totuutta. ;)

Kyllä sellainen juustoinen arpikin jäi. :)

Ievuskainen kirjoitti...

Voi ei! Näen tämän tilanteen sieluni silmin: Rouva Jälkikirjoitus ja Herra Kirjoitus istuvat hyvin romanttisesti vierekkäin - toinen pöytäkoneella ja toinen läppärillä siinä puolen metrin päässä - ja keskustelevat keskenään. Emännän blogin välityksellä! *reps*