lauantai 30. elokuuta 2008

Vaavi

Ei, älkää vielä tippuko tuolilta, ei tämä ole se kanava, jolla aion tiedottaa että Jälkikirjoitus jälkikasvua tulossa. Meillä vain kävi tänään näytillä "mallikappale", muutamaa päivää vaille viisikuinen nuori herra, joka sitten osasi olla suloinen.

Pieniä eri mielisyyksiä syntyi siitä, kun hän ei ihan aina ymmärtänyt, miksi me isot halusimme varastaa häneltä äidin - hän kun oli sitä mieltä, että äiti on olemassa häntä varten ja nosti metelin, siis tuota anteeksi, huomautteli ääneen, että äiti tänne ja heti, kun äiti yritti syödä jotain tai juoda kahvia.

Sattuneesta syystä en halua julkaista kuvia pienokaisesta täällä, mutta voin kertoa, että hän oli todella suloinen, vaalean untuvainen tukka ja suuret siniset silmät. Ja kyllä hän oli kasvanut -tapasimme nuoren herran viimeksi noin kuukauden ikäisenä ja silloin hän oli ihan pikku riikkinen. No, normaali vauvan kokoinen, mutta sata kiloiseen unileluun tottuneelle pikkuinen. Nyt hän on jo iso mies ja painaa rapiat kuusi kiloa!

Kotimme kehittävä vaikutus on myös nyt sitten kokemusperäisesti todistettu, nimittäin tähän mennessä Pikkuinen ei ole vielä onnistunut kääntymään vatsalleen kovasta yrityksestä huolimatta. Tänään hänet hylättiin hetkeksi yksin, kun äiti seurusteli meidän ja kahvikupin kanssa toivoen Pikkuisen ottavan päiväunoset, kun saa olla hetken yksinään. Sitten yht'äkkiä kuului hirveä rääkäisy olohuoneen puolelta ja me kaikki tietenkin ryntäsimme sinne pää kolmantena jalkana. Minä kelasin huippunopeudella mielessäni tuon kolmen askeleen matkalla, että mitä irtonaista meillä on ollut niin, että se on tippunut Pikkuisen päälle. Kun sitten pääsimme olohuoneeseen, oli tapahtunut jotain historiallista - Pikkuinen oli kääntynyt ensi kerran ihan itse vatsalleen ja meteli johtui siitä, ettei raukka päässyt enää takaisin. Olisin minäkin huutanut, jos koko maailma olisi kiepahtanut ensinnä ylös alaisin ja sitten olisin vielä juuttunut silmälleni makaamaan pääsemättä eteen tai taakse. Kyllä se siitä lähtee, kohta on äidillään ikiliikkuja paimennettavanaan, sillä isänsä on lähtenyt aikaisin liikkeelle ja tämä Pikkuinen osoittaa merkkejä samaan suuntaan.

En nyt ihan tunnustaisi kärsiväni vauvakuumeesta, mutta kieltämättä hän oli ja on edelleenkin suloinen. Alkaakohan biologinen kelloni sittenkin tikittää, sillä viisi vuotta sitten olisin juossut karkuun, jos joku olisi raahannut parkuvan nyytin kotiini? Nyt suhtauduin ihan ymmärtäväisesti ja innolla, kun tämä Pikkuinen valutti kuolaa olohuoneen matolle ja tahri paitansa lisäksi keittiön pöydän maito-luumusose-pukluun. Alankohan pehmetä????

2 kommenttia:

Herra.Kirjoitus kirjoitti...

Vielä en ole siinä mielentilassa että voisin/uskaltaisin kommentoida vaavia, mutta... se ihmetytti että miten ihmeessä niin pienestä (alle 70cm) kääröstä voi lähteä niin kova ääni. Ei silti tämä meillä näytillä käynyt "käärö", ei tosin ollut sieltä volume rikkaammasta päästä (onneksi) mutta, kuitenkin....

Alaleuan kontrollissa on vielä "hieman" harjoittelemista tai ainakin kuolan hillitsemisessä...
Kun katsoi "käärön" paitaa oli se etupuolelta napaan asti märkä.

Onneksi en muista omia 5kk aikoja ;)

Ievuskainen kirjoitti...

Vauvakuumeen testaukseksi ehdotan seuraavaa: pyydä pikkuherra hoitoosi vähintään vuorokaudeksi tai pariksi. Jos hän tuntuu vielä senkin jälkeen maailman ihanimmalta olennolta, voit sen jälkeen alkaa vakavasti harkita omaa nyyttiä.

Kanattaa myös kokeilla eri ikäisillä lapsilla, jos mahdollista. Sellaiset jo itse liikkuvat tenavat ovat erityisen hyviä "testauskohteita", sillä on hyvä selvittää, miten sä reagoit, kun hyvässä kuosissa oleva huushollinne alkaa näyttää kuin ydinpommin jäljiltä olevalta. Että vieläkö senkin jälkeen tekee mieli sitä omaa - sinut ja siisteysintosi tuntien... ;)

Ja tietysti Herra Kirjoituksenkin pitää olla testauksessa mukana - vaikka hänet(kin) tuntien luulen, että häneen se "kuume" iskeekin helpommin, hih! ;)