torstai 11. syyskuuta 2008

kynsikriisi

Minä elän keskellä kriisiä, ensimmäisenä kriisin aiheena on se, että haluaisin uuden pään, vanha alkaa lahota. Liekö lahoamiseen syy tämän aivoja hautovan karvakasan paksuudessa ja vielä vähän lisää paksuutta siihen haluaisin = tahtoo hiuspidennyksen, omat ei pisaa, kun niitä on liian vähän. Mutta entä tämän lahoamisen seuraukset: tänä aamuna kävi näet niin, että minun piti tänne harrastustyöpaikkaan tullessani ottaa mukaani kynsilakka ja aamun lehti. Molemmat unohdin. Lisäksi olen tällä viikolla kadottanut sen äidin varta vasten minulle tekemän ja kirjaileman kännykkäkotelon - ja sekin harmittaa suunnattomasti. Pääni siis alkaa olla siinä kunnossa, että se pitäisi pistää vaihtoon ja pian.

Kynsikriisiä taas aiheuttaa se, että haluaisin uudet kynnet. Minulla on monta kivaa ideaa siitä, miten kynsikristalleja voisi hyödyntää tai tarroja laittaa tai tai tai. Kynnet pahukset vaan ovat edelleen niin kamalassa kunnossa, ettei toivoakaan mistään hörhellyksistä vielä pitkään aikaan.

Onneksi kynnet ovat sentään kasvaneet hivenen, lomaviikon jättisiivouksen jälkeen ne olivat kyllä sellainen näky, etten soisi sitä pahimmalle vihamiehelleni. Käsiä särki ja kynnet tosiaan tuntuivat irtoavan kiinnityskohdistaan, kynsinauhat olivat osin kuivaa korppua, osin veristä mössöä ja kynnet repeilleet ja lohkeilleet niin syvältä, että häijyä teki. Nyt ne sentään ovat kasvaneet niin, että useimmat ulottuvat jo lihan ulkopuolelle. Pitkään aikaan niistä ei kuitenkaan tule pitkiä ja kauniita, sillä niissä on edelleen vikaa, vikaa, vikaa...

Kynsiäni tuijotellessani kuvittelen, että niissä olisi noin yksi kolmasosa vaurioitunutta ja loput tervettä. Suunnilleen saman verran on kynsilakan värjäämää osaa kynnessä - olisi pitänyt ostaa aluslakka jo vuosia sitten. Minusta aluslakan käytön jälkeen värjäymiä ei ole tullut, ei ainakaan vastaavassa määrin kuin ennen sen käyttöönottoa.

Lisäkriisin paikka on se, että minulla on Oriflamen hyvä kynnenkovettaja, joka on tosiaan tehokas ja auttaa kynsien lohkeamiseen ja liuskottumiseen. Siinä on vain se ongelma, että se värjää kynnet keltaisiksi ja sitä taas en tässä tilanteessa halua, kun ei oikein voi vetää värillistä kynsilakkaa kellastumien päälle, sillä se kiinnittäisi kaikkien huomion töppökynsiini. Keltaisia kynsiä ei kuitenkaan voi myöskään pitää ilman tuota värilakkaa, koska sitten se ainakin kiinittää kaikkien huomion ja näyttää lisäksi ihan mielettömän epäsiistiltä. Minulla on silloin yleensä spurgumainen olo ja lisäksi pohdin jatkuvasti, että paljonkohan ihmiset ajattelevat minun polttavan, kun on kädet sellaisessa kunnossa.

Yhtään huippuratkaisua tuohon ongelmaani en ole keksinyt eli ideoita otetaan vastaan. Keskitason ongelman ratkaisukeinona toimii se, että lakkaan kynnet Y.R:n kynnenkovettajalla, joka ei ole lainkaan yhtä tehokas kuin Oriflamen vastaava, mutta ei myöskään kellastuta kynsiä yhtä paljon kuin OF-tuote. Yritän tällä kertaa tyytyä ihan vain kirkkaaseen kovikelakkaan ilman mitään koristeita ja uskottelen itselleni, että jos olen kiltti tyttö ja jaksan vielä pari viikkoa näitä mitään sanomattomia kynsiä, ne kasvavat sen verran, että voin tehdä niistä oikein kivat.

5 kommenttia:

Ievuskainen kirjoitti...

Sulla taitaa olla edelleen ne kumihanskat ostamatta siivouspäivää varten? Jos mä näen jossakin niitä pitsi- tai höyhenkoristeltuja versioita, mitä niillä tv-siivoojilla oli, ostan varmasti sulle sellaiset - niihin sinäkin kaunosielu varmasti haluaisit sonnustautua! ;)

Pientä lohdutusta kynsiongelmiin: luin juuri jomman kumman iltapäivälehden verkkosivuilta, että lyhyet kynnet ovat muotia - tosin harmaiksi lakattuna... :o

Yves Rocherilla on muuten tuote, jonka pitäisi poistaa kynsistä nimenomaan keltaisuutta, on käsittääkseni väritön lakka. Sitä en tiedä, onko siinä samalla mitään kovettavia ominaisuuksia mukana.

Mulla on täällä sama ongelma kynsien kanssa; liuskoittuvat ja pysyvät tavattoman lyhyinä. Ei voi ajatellakaan koristeita! :(

Pitää varmaan sisällyttää siihen ensi torstain shoppailukierrokseen myös se biotiinivalmisteen osto - muistutapas minua lahopäätä siitä, jos en itse älyä! :)

rouva Jälkikirjoitus kirjoitti...

Kerro heti tarkemmin, millainen harmaa oli muotia? Löytyy ainakin hopean harmaa glitterillä ja tumma teräksen harmaa...

Ievuskainen kirjoitti...

Olen pahoillani, mutta en löydä sitä juttua enää mistään, vaikka olen etsinyt viimeiset puoli tuntia! Näin vaan jossakin sellaisen otsikon ja ajattelin palata juttuun myöhemmin - ja tietenkin muistin sen vasta nyt! Eli en voi auttaa kertomalla, mikä harmaan sävy on kyseessä, mutta olettaisin, että kaikki käyvät; on se kuitenkin sen verran erikoisempi väri. Siitä vaan kokeilemaan... :)

Herra.Kirjoitus kirjoitti...

"tahtoo hiuspidennyksen, omat ei pisaa, kun niitä on liian vähän. "

VÄHÄN???

Pruut hummasein, mielestäni sinulla on ainakin 2-3 henkilön hiukset yhteensä?.

Et kai sentään halua tulla miksikään Anita Hirvoseksi? KÄÄK! EI EI EI ja vielä kerran EI!!! (tästä voisi jo nyt nähdä painajaisia, ajattele nyt, aamulla herätä A.H. Look-a-liken vierestä ;) - Pidän tästä Rouvan nykyisestä lookista PAAAAAAAAAAAAAAAALJON enemmän. Rouva on aitona = paras versio.

Ievuskainen kirjoitti...

Olen kyllä täysin samaan mieltä Herra Kirjoituksen kanssa hiusasiassa: alkuperäinen on sellaisenaan ehdottomasti paras, ilman varaosia! Etenkin, kun lisäykset tässä tapauksessa olisivat täysin turhat! :)