torstai 8. tammikuuta 2009

Ensimmäinen viikkoraportti

Tammikuuta on kulunut reilu viikko ja on ensimmäisen viikko raportin aika - jatkossa näitä ei tule näin tuhkatiheään. Vielä emme keskustele vaakaraporteista, sillä joulusuklaita on jäljellä ja niitä ei voi jättää pilaantumaan. Niiden osuuteen palaamme sitten myöhemmin.

Olen yrittänyt ruoan laitossa tehdä mahdollisimman paljon itse ja käyttää niitä aineita, mitä kaapeista/pakastimista löytyy (rosvoretket äidin pakastimelle eivät ole kiellettyjä). Olen pyrkinyt välttämään kaiken turhan ostamista ja sortunut vain kerran tai kahdesti, jos haluaa tulkita niin, että lottokuponki ei ole sijoitus.

Olen käyttänyt rahaa 25,30€ näiden kahdeksan päivän aikana. Niistä 1,20e salmiakkipussiin töissä (ainoa karkkiostokseni muuten), koska tiesin, että edessä on vielä 6 tuntia töitä, kun työpäiväni piteni yllättäen 5 tuntia. Tuo oli siis ainoa tuhlaukseni/turha ostokseni. 1€ kului työpaikan kahvikassan kahvilaskun maksamiseen. 5,60€ tuhlasin tuota siis sijoitin lottoon toiveissa saada miljoonia. 8,10 € jätin ruokakauppaan ostaessani maitoa, leipää, tarjoushampurilaisia, leikkelettä ja majoneesia. Puuttuvat rahat kuluivat kahteen kohteeseen: toinen osa (6€) erääseen mysteeriostoon ja sen saan takaisin kuun lopussa ja loppuosa käsityöliikkeeseen, kun tarvitsin nyöriä ja farkkunapin.

Voinen onnitella itseäni melkoisen hyvin selvitystä ensimmäisestä viikosta- ei yhtään kosmetiikkaostoa eikä vaatteita, kenkiä tai laukkuja, ei myöskään pikaruokaa. Rehellisyyden nimissä on pakko myöntää, että tulos huijaa sen verran, että e-baysta hankkimani kynsijutut eivät ole tuossa mukana. Näin siksi, että visa-lasku niistä tulee vasta myöhemmin, mutta ensinnäkin summa ei ole kovin suuri (n. 15e) ja toisekseen ne ovat "toiminimen" asia (jälleenmyyntiin), eivät minun yksityishankintani. Vielä parempi onnistuminen on se, että listalla ei ole yhtään irtokarkkeja, jotka ovat suuri, siis megaluokkainen heikkouteni, eikä muitakaan hedelmäkarkkeja ja salmiakkipussistakin on riittänyt jo kolmeksi päiväksi.

Hassua oli lukea, että tätä on liikkeellä. Vilkaisepa esimerkiksi muotibloggaaja MouMoun tilitystä aiheesta täältä tai meikkifriikki Jossun uudenvuodenlupauksia täältä. Pitäisiköhän minunkin alkaa kehitellä jotain kunnon projektia ja antaa todellisia lupauksia uudelle vuodelle?

1 kommentti:

Ievuskainen kirjoitti...

Mukava kuulla, että hyvät päätöksesi ovat pitäneet! :)

Minullakin on nyt viikon verran kevennettyä elämää takanani, tosi harjoittelin sitä jo vähän etukäteenkin. Täytyy sanoa, että on ollut suuri yllätys se, miten hyvin kaikki on mennyt! En katso, että olisin joutunut luopumaan mistään oleellisesta, enkä ole kaivannut vielä mitään... Ja hemmottelupäiviäkin aion sallia itselleni aina silloin tällöin; ensimmäinen sellainen on sitten, kun menemme lähiaikoina yhdessä syömään. Kunhan vaan tämä flunssa ensin hellittäisi ja saisin ääneni takaisin! :)

Minun pakkomielteeni ovat nykyisin(kin) lähinnä musiikkiin liittyviä; välilä kehtittelen "pakko saada -tarpeita" tietyistä levyistä ja sitten ne on tosiaan pakko saada! Onneksi useimmiten käy niin, että pärjään yhdellä hyvällä ostoksella kuukausitolkulla - katsotaan, miten kauas viimeisin (tämänpäiväinen!) hankintani kantaa... ;)