tiistai 24. maaliskuuta 2009

häpeällisiä tunnustuksia

Tunnustan heti julkisesti ja syvää katumusta osoittaen, että eilen sattui pahemman luokan lankeemus tai itse asiassa kaksi. Ensiksi pinnasin jumpasta ja vietin kyseisen ajan kierrellen Kankaanpääläisiä kirpputoreja rakkaan puolisoni kanssa. Loput ajasta "tuhlasimme"syömällä paikallisessa Kebabilassa; Egessä. Tässä siis toinen lankeemus.

Pahinta oli se, että Egen ennen niin loistava ruoka ei ollut ihan yhtä hyvää kuin ennen, vaikka salaattikastike onkin edelleen lyömätön. Annokset olivat jättisuuria- söimme pitakebabia veden kera eli siitä herunee vähän anteeksiantopisteitä, kun ei ollut ranskalaisia eikä limpsaa. Annos oli siis iso, niin iso, ettei meinannut sisään sopia ja nyt me sitten miehen kanssa pohdimmekin, että mitä on tapahtunut, kun ennen meni kebab ranskalaisilla tuosta vaan ja nyt ei tahdo yksi pita laskea...

Lievä miinus siis siitä, ettei ruoka ollut niin hyvää kuin ennen - liekö huono omatunto toiminut karvaana mausteena. Toinen isompi miinus tulee siitä, että hinnat olivat pompsahtaneet taivaisiin. Ainahan Ege on ollut suht hintava, mutta ennen hinta-laatu-koko- suhde on ollut niin hyvä, ettei hinoittelu ole haitannut, mutta nyt kyllä alkoi kirpaista, kun ruoan laatukin tuntui hivenen kärsineen. Pitakebab vedellä maksoi 6,50e, jos olisi halunnut kebabin ranskalaisilla, olisi se kustantanut 9e. Valitan, mutta nuukajussina olen sitä mieltä, että se on paljon. Paljon verrattuna esimerkiksi siihen, että lempparipizzeriamme kotikaupungissamme tarjoaa vastaavaa kebabannosta (tosin ilman taivaallista salaattikastiketta, heidän kastikkeensa on vain "hyvää") hintaan 6e.

Huonon omantunnon lisäksi tuli hankittua varmuus, että seuraavan kerran poikkean ko. paikassa vasta ehkä puolen vuoden kuluttua, jospa sitten olisi taas ehtinyt unohtaa, että kaikki ei ole sielläkään niin kuin vanhoina hyvinä aikoina. Sen verran plussaa on kuitenkin annettava, että verrattuna keskiverto kebabilaan on Egen ruoka edelleen hyvää ja annokset reiluja.

Rangaistukseksi eilisestä ja muutenkin tässä kuussa viettämästäni varsin leväperäisestä elämästä olen päättänyt langettaa itselleni siivousrangaistuksen. Inhoan ikkunanpesua, joten voin siis tällä viikolla pestä ainakin yhdet ikkunat! Hyvästi kynnet- nyt ne sitten rampautuvat lopullisesti.

4 kommenttia:

Ievuskainen kirjoitti...

Minä en yhtään häpeä tämänpäiväistä lankeemusta! Nautin siitä todella paljon ja pitäähän sitä joskus hemmotella itseään, niin jaksaa sitten paremmin taas sinnitellä. Että kiitos vaan seurasta! :)

rouva Jälkikirjoitus kirjoitti...

Juu. juu. juu. mutta kun tämä oli sen lisäksi... eli ihan liikaa + sit vielä karkkeja jälkkäriksi, niin jo vain menee laihikset metikköön, että vinkuu...

Ievuskainen kirjoitti...

Minun "syntinen elämäni" on jatkunut tänäänkin. Kurssin päättymisen kunniaksi tarjottiin pullakahvit, enkä oikein voinut kieltäytyä... Nyt pitää ottaa itseään niskasta kiinni oikein tosissaan, ettei hyvä alku mene hukkaan!

Herra.kirjoitus (joka ei vieläkään muista salasaansa) kirjoitti...

Totta oli että Kebab hinnat ovat nousseet... ikävän korkealle vielä. Suuri harmi :(

Ehkä takana on omistajan vaihdos, koska paikkakunnalle tuli kyllä hesburger kilpailijaksi mutta hinta silti kebab paikassa korkeahko.