torstai 12. maaliskuuta 2009

Horoskooppi

"Tapaat uuden ihmisen, joka tuo elämääsi mielyttävää jännitystä ja kaipaamaasi muutosta. Raha-asiasi kohenevat ja kauden loppupuolikolla sillä rintamalla voi olla tiedossa odottamattomia yllätyksiä."

Tämä muuten ei ole kopio minkään naistenlehden viikko/kuukausihoroskoopista, vaan ihan omaa tekstiäni, totesin näet juuri, että olisin ihan kykenevä kirjoittamaan huuhaakooppeja ihan mihin tahansa naistenlehteen, epämääräisiä viittauksia, sopivia mitään sanomattomia lupauksia uudesta ja paremmasta huomisesta ja kas, kaikille soveltuva horoskooppi on valmis. Eihän näitä valmiita tekstin pätkiä edes tarvittaisi kovin montaa, kun copy-paste systeemillä voisi vaihtaa tumman miehen vaaleaksi naiseksi jne... Parilla kymmenellä tekstillä kattaisi koko eläinradan merkkien horoskoopit kuukausittain ilmestyvässä lehdessä vuoden ajaksi, seuraavaksi vuodeksi uudet parikymmentä tekstiä ja kolmantena vuotena voisi jo taas käyttää ensimmäisiä uudelleen.

Tästä varmaan oli selkeästi pääteltävissä, että en usko horoskooppeihin, en tuossa muodossa, luonne- ja tapahoroskoopit ovat sitten ihan asia erikseen.

Jos olet joskus istunut autossa valmiina lähtemään matkalle ja huomaat, että porukan viimeinen jäsen sanoo pikaisesti käyvänsä tarkistamassa vielä kahvinkeittimen sammutuksen ja viipyy tällä matkalla noin vartin, olet varmasti törmännyt kaurisihmiseen. Sillä eihän kahvinkeittimen tarkistus yksinään kestä sitä varttia, vaan samalla kertaa kauris petaa auki jääneen sängyn, oikaisee jo ennestään suorassa olleet matot, pyyhkii puhtaan pöydän, kastelee kukkaset, huuhtelee vessan ja tarvittaessa hieraisee sitä vielä harjalla, jollei se jo valmiiksi kiillä riittävästi. Ja tekee noin miljoona pientä asiaa, jotka varmistavat, että koti jää siistiksi - siistiksi palata ja jos ei vaikka itse palaisikaan, niin ei ainakaan tarvitse häpeästä kiemurrella, kun muut menevät sinne. Tunnen tusinan verran kaurisihmisiä ja kaikki käyttäytyvät samoin, myös minä itse. Perfektionistina pyrin siihen, että kotini on siisti ja siivottu, kaapit järjestyksessä ja kaikki aina putsplank.

Näiltä osin siis kauriin luonnehoroskooppi osuu ainakin minun kohdallani oikeaan, samoin valitettavan yhtä oikeaan osuvat nuo halko silmäkulmassa laaditut terassihoroskoopit ja kippisskoopit, joiden mukaan kaurista ei juuri terassilla tai baareissa näy ja syykin on ilmiselvä - kun se on taas kerran töissä, joko töissä, harrastetöissä tai ylitöissä... Ja sitä paitsi kaurisihminen ei näe moisessa mitään järkeä, siihenhän vaan kuluu aikaa (jonka voisi viettää vaikka töissä) ja hirmuisesti rahaa, jos on pakko ryystää viinaa, niin sen voi sitten tehdä kotona - hakee alkosta pullon ja sekoittelee juomat itse. Sitä paitsi kotona ryypätessä säästää taksimatkakulutkin ;-) siis kaiken muun ohella kauris on nuuka ja nulju, juu... pakko myöntää niin olen!

Työnantajalle kauris on hyvä ja huono työntekijä, hyvä siksi että on maanisuuteen asti perfektionisti ja tekee varmasti omansa ja parin muunkin työt, mutta kauris on myös vallanhaluinen ja pahantahtoinen ja se tekee hänestä ongelmallisen. Tosin kauris ei ikinä puukota ketään selkään, miksi kiertää taakse, kun voi löydä edestä päinkin...

Toisaalta kauris on äärettömyyteen saakka lojaali, jos kauris on sitä mieltä, että jokin ihminen on hänen ystävyytensä ansainnut, niin kauriista ei pääse eroon, vaikka miten haluaisi. Tai voi tietenkin koittaa vanhaa temppua kuten kaivoon tiputtamista tai kellariin lukitsemista, niillä saattaa olla hidastava vaikutus...

Nyt lähden tarkistamaan, ettei vain kukaan ole töissä vallannut työpöytääni ja pohtimaan miten saisin vallattua mapeilleni vielä yhden puolen neliötä lisätilaa ;)

1 kommentti:

Ievuskainen kirjoitti...

Pitää muuten paikkansa tuo kapakkajuttu! Muistan käyneeni sun kanssasi baarissa (siis juomisen - eipäs kun juomien nauttimisen! - merkeissä) tasan kolme kertaa tämän noin kahdeksan vuotta kestäneen ystävyyden aikana. Kerran lähdimme kesken illan kotiin juomaan mansikkamargaritaa, koska se tuli sillä tavoin halvemmaksi! :D

Toiset kaksi kertaa liittyvät suoraan Russell Croween - muistatko, miten ja missä? (Vinkki: Kitee ja kirsikkaolut) ;)