tiistai 31. maaliskuuta 2009

iloja ja pettymyksiä-kolmannen kuun tilit

On se hassua, miten yhden päivän aikana voi olla sekä rahakas että rahaton. Vierailin tänä aamuna nettipankissa, sillä tiesin yhden osan palkastani maksettavan tänään. Olin positiivisesti yllättynyt, koska tilini saldo oli enemmän plussalla kuin osasin odottaakaan. Iloisena aloin suunnitella, mitä kivaa voisinkaan ostaa tuolla "ylijäämällä".

Kun sitten palasin töistä, odotti eteisen matolla kirje isännöintitoimistolla, viesti, joka ei koskaan ole tiennyt hyvää, eikä tämäkään kerta tehnyt poikkeusta. Kirjeessä oli viesti, jossa vaadittiin päätöstä siitä, miten maksamme osuutemme asunto-osakeyhtiön tulevasta hule-vesi remontista. Vaihtoehdot eivät olleet hääppöiset; 8 vuotta velkavankeutta pienellä summalla tai maksu kolmessa osassa touko-, kesä- ja heinäkuussa. 8 vuotta ei innosta eli pakko se on maksaa heti - ja tarkoittaa sitten sitä, että se budjettini ylijäämä katosi savuna ilmaan. Hyvästi vaan kaikki hienot haaveet uusista kivoista ylläreistä. Edessä on pari kuukautta entistä tiukempaa vyön kiristystä.

No, ehkä se tekee ihan hyvää, kun ottaa huomioon sen, että tämä kuu lipsahti taas jonnekin "tie helvettiin on kivetty turhilla lupauksilla"- osastolle. Shoppailtua tuli sitten urakalla.

Ruoka on positiivinen ja negatiivinen ylläri; kokonaismenot vain 116,80, josta ravintoloiden osuus vain 30e. Summasta näkee, että kaapeista alkavat tavarat loppua, kun on ollut pakko ostaa yhtä ja toista ruokatavaraa. Karkkeihin on mennyt 8,30e, ja niistä söivät sentään työkaverini isoimman osan eli edistystä on tapahtunut sillä saralla.

Asumismenot ovat sen perinteisen verran eli reilu puolet kaikista kuluistani ja niille ei voi mitään, kuten joka kuukausi syvää huokaisten totean. Paitsi, että ne nousevat sitten ensi kuussa pikkuisen ja toukokuussa paljon.

Kosmetiikkaan meni onneksi vain 10e, vaatteisiin 27,50e. Vaatekuluista suurin osa oli lankoja ja sitten tietysti kahdet kengät. Toiset hyvä hankinta ja toiset huono - löytyvät molemmat tuolta hankinnat ja poistot-postauksista. Perinteiset lottolaput nappasivat tietenkin oman osansa samoin kuin rakkaan mieheni etukäteinen syntymäpäivälahja.

Menot jonkin verran isommat kuin viime kuussa eli pakko keksiä vielä jotain mistä voisi tinkiä ;-)

Ei kommentteja: