keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Valkoista ja helmiä

Aikaisemmissa kirjoituksissa olen viitannut jo useampaankin otteeseen eräänlaiseen morsiusunelmaan; valkoiseen helmenhohtoiseen lankaan ja helmiin. Samoin olen mainostanut sitä, miten edullisesti nämä Novitan Malibun langat löysin. Hankin siis kuusi kerää, 100g kappale, Novitan helmenvalkoista Malibua ja työstin siitä itselleni kaksi erilaista ponchoa.

Malli molemmissa sellainen "perusmalli"; kauluksena kerros kiinteitä silmukoita ja verkkona ketjusilmukka lenkkejä.

"Isommassa" kauluksesta lähtevien lenkkien pituus on neljä ensimmäistä kerrosta 7 silmukkaa ja seuraavien 6-7 kerroksen ajan 9 silmukkaa ja helman lähellä sitten taas 7 silmukkaa. Tällä kikkailulla saatiin käsivarsien kohdalle reilusti liikkumatilaa, mutta estettiin kuitenkin helman leviäminen mahdottoman leveäksi (se olisi levinnyt teltaksi, jos koko loppuhelma olisi virkattu isommalla silmukkakoolla). Helman tukevoittamiseksi ja koristamiseksi virkkasin siihen lenkkien mukaisen piparkakkureunan kiinteillä silmukoilla.

Toinen, kapeampi malli, on virkattu kokonaan 7 ketjusilmukan lenkeillä eli siinä ei ole niin paljon löysiä kuin isommassa. Kuvassa poncho on vielä vähän keskeneräinen, sillä en ole vielä saanut kaikkia haluamiani helmiä ommeltua paikalleen, mutta kun en malta olla esittelemättä, vaikka on kin vajavainen. Tosin kipuilen vielä vähän siitä, että miten paljon niitä helmiä oikeastaan tuohon voi laittaa. Anoppini totesi, että jos juhlavaatetta teet, niin vain taivas on rajana helmien määrässä. Itse olen kallistumassa siihen, että täydennän kaulusta vielä täyttämällä kolmannenkin helmirivin (joka kuvassa on siis puolinainen= helmi joka toisessa lenkin kiinnitys kohdassa) sekä helmaan toisen rivin.


Osa helmistä on beigesävyisiä, varsinkin helman ja kauluksen isoissa helmissä väri korostuu aika voimakkaasti, mutta en halunnut ihan pelkkää valkoistakaan, koska silloin väistämättä ajatus olisi kääntynyt morsiusvaatteesseen. Voihan olla, että hääajatus tulee vain minulle, joska oma hääpukuni oli helmikoristeinen, mutta siitä huolimatta päädyin pitämään beiget helmet paikallaan, vaikka ne edelleen mietityttävätkin. Siis siinä mielessä, että onko ruskea väri sittenkin liian voimakas ja saako se todellisuudessa luonnonvalkoisen langan näyttämään valkoisemalta kuin onkaan. Kommentteja otetaan vastaan.

Ei kommentteja: