lauantai 31. lokakuuta 2009

Herkkureseptejä

Yleensä sovellan luovaa kokkausta, joten resepteistäni ei juuri riitä jakoon, koska ne eivät koskaan ole kahta kertaa peräkkäin samanlaisia.

Tällä kertaa kuitenkin tarjolla reseptit banoffeehen ja mutakakkuun.

Nämä kaksi ovat nyt viimeaikoina nousseet ylitse muiden, joten näitä voin suositella herkkuhetkiin. Työkaverini kehui banoffeen maasta taivaaseen, joten sitä oli pakko kokeilla, vaikka en ollut koskaan siitä aiemmin kuullutkaan. Reseptejä on varmaan miljoona erilaista, mutta samainen työkaveri oli kokeillut hesarin reseptiä, joten se ainakin tiedettiin toimivaksi. Sen verran olimme töissä laumasieluja, että en ollut ainoa, joka reseptin halusi, mutta olin ensimmäinen, joka sitä ehti kokeilla, muut tekevät sitten perässä.

Tähän on sitten pakko mainita, että käytin vanhustyövoimaa eli isäukko keitteli tuon kondensoidun maidon toffeeksi sillä välin kun minä tuskailin jo mainittujen hautahavujen kanssa. Ja tuota kolmen tunnin keittoaikaa ei kannata hätkähtää, sillä muuhun valmistamiseen ei mene aikaa kuin pari kymmentä minuuttia ja keittäminen sujuu muiden hommien ohessa.

Sen verran sovelsin reseptiä, että käytin kaurakeksejä (oli toisena vaihtoehtona reseptissä) ja banaanien tilalla purkkimangoa (seuraavaan laitan sitten purkkigreippiä tai sitruunatahnaa, jotta saan täytteeseen enemmän potkua). Työkaveri oli käyttänyt kerman tilalla vaahtoutuvaa vaniljavaahtoa ja sekin oli toiminut loistavasti.

Sitten MUTAKAKKU:

150g tummaa suklaata (viimeksi käytin Pandan beach passionia ja antoi upean lisäaromin)
150g voita
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
1 rkl peruna-/maissitärkkeystä tai maissijauhoa (myös perunajauhot ja ohrakas toimii)

Suklaa ja voi sulatetaan joko vesihauteessa tai kattilassa, lisätään sokeri sekoitetaan hyvin ja jäähdytetään huoneen lämpöiseksi. Seoksen jäähdyttyä lisätään kananmunat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen, sitten lisätään jauhot voimakkaasti puuhaarukalla tai lusikalla sekoittaen. Paistetaan irtopohjavuoassa (halk. n. 20cm) uunin alatasolla 200 asteessa noin 25 min. Kun otetaan uunista pois on pinta kypsää= kovaa ja sisus höllyy, mutta niin kuuluu ollakin. Tarjoillaan esim. vaniljajäätelön ja hedelmien/marjamelban kanssa. Ja ON HYVÄÄ!!!

Herkuttelemisiin!

2 kommenttia:

Ievuskainen kirjoitti...

Hei, onpa hauska kuulla, että olet kokeillut Banoffeeta! Kopsasin nimittäin minäkin sen ohjeen just tuolta mainitsemaltasi Hesarin sivustoilta heti julkaisupäivänä. Kokeilu jäi siihen, etten oikein tiennyt, mistä olisin saanut tuota kaikkein tärkeintä ainesosaa eli kondensoitua maitoa. Sopiiko kysyä, mistä sä sitä löysit? Kerro mulle se, niin saat vastalahjaksi toisen mielenkiintoisen ohjeen, jossa tätä maitoa myös käytetään... ;)

rouva Jälkikirjoitus kirjoitti...

Ko. tuotetta, joka siis on säilyketölkki, löytyy kaikista isommista ruokakaupoista. Esim. keskustan Citymarketista sen löytää jauhohyllystä maitojauheen alapuolelta ihan lattianrajasta. Eli ei ihan sieltä, mistä ensinnä ajatteli etsiä...