lauantai 31. lokakuuta 2009

Lottokokoelma

Lehdet, tv ja mainokset ovat toitottaneet jo viikon verran sitä, että huomenissa arvotaan maamme toistaiseksi suurin lottopotti. Useimmat 15-vuotta täyttäneet kansalaiset ovat muistaneet oy Veikkaus ab:tä lähettämättä miljoona-anomuksensa siihen suuntaan, minä tietysti muiden muassa.

Mitä sitten tekisin, jos voittaisin tuo maagisen summan?
En aio aloittaa sitä perinteistä ritiripsua siitä, miten maksaisin velat pois, ostaisin auton, matkustelisin jne., vaikka niin toki tekisin, mikäli tuon voiton saisin. Sen sijaan aion kertoa parista kokoelmasta, jotka hankkisin, mikäli saisin tuon lottovoiton.

Ensimmäiseksi täydentäisin Mauri Kunnas - kirja kokoelmani täyteen mittaan. Olen jämähtänyt sille asteelle, että rakastan Koiramäkeä ja muitakin kunnaksen hahmoja.



Toinen kokoelman täydennys olisi ihan yhtä aikuismainen, nimittäin Disneyn klassikkopiirrettyjen kokoelman kasvattaminen niillä puuttuvilla kolmellakymmenellä levyllä.


En ole siis mitenkään kasvanut aikuiseksi, vaan haaveksin lapsen omaisesti piirretyistä ja lastenkirjoista, mutta kaipa lottovoittajalla olisi varaa olla lapsellinenkin ;-)

Ei kommentteja: