maanantai 16. marraskuuta 2009

Hatuttaa!!!!

Jo on opetuksen taso Suomen kouluissa vaonnut alas, kun ihmiset (nuoret) ihmiset eivät enää tunnista yksikköä ja monikkoa! Vai onko vain niin, että minun kohdalleni näitä lukutaidottomia idiootteja on sattunut viimeaikoina normalia enemmän. Minun aikanani sentään vielä väännettiin rautalangasta, että yksi on yksi ja monta on monta ja kerrottiin sekin, miten sanat eri sijamuodoissaan taipuvat yksikössä ja monikossa.

Olen niin kurkuani myöten täynnä näin keleen teinitolvanoita, että harkitsen (taas kerran) vakavasti rakkaan huuto.net harrastukseni lopettamista. On se kerpele, että jos ilmoituksessa sanotaan tavaran tulevan pussiin pakattuna, saaja odottaa laatikkoa tai montaa pussia! Minusta tuossa sanotaan ihan selkeästi, että kyseessä on yksi pussi.

Kun näitä sitten tulee kohdalle riittävästi, niin alkaa väkisinkin sappi kiuhua. Varsinkin kun yksi tällainen riemuidiootti vielä valitti, että sitä ei oltu sanottu tekstissä. Juu, ei ollut kirkoitettu kapsilla eikä boldilla, vaan vain ihan omaan kappaleeseensa erikseen muusta tekstistä, jotta erottuisi. AAAARRRGGGGHHHHHH! Että voi ottaa pannuun, sen lisäksi se tulee vielä noin kymmenen kaupan kokemuksella neuvomaan, mitä minun pari tuhatta kauppaa tehneenä kannattaa tehdä. Kyllä, aivan niin, minun kolmekutosilleni astuttiin ihan täysillä ja varmasti potkaisen takaisin ennen kuin edes ajattelen muuta.

Pitänee pistää huuto.net jäihin viimeistään vuoden vaihteen jälkeen ja alkaa vakavasti harkita sitä livekirpparia, niin kuin olen tässä jo muutamaan kertaan tehnyt. Taikka sitten tarkistuttaa teksti jollain äidinkielenopettajalla, joka todennäköisesti on samaa mieltä kanssani siitä, että tekstini yksiköt, monikot ja viittaussuhteet ovat oikein, mutta se ei silti saa näitä tolvanoita tajuamaan juttua sen paremmin!

Anteeksi tämä vuodatus, mutta nuo kaikki-minulle-nyt-heti ihmiset saavat pulssini nousemaan ääriasentoon hyvin, hyvin tehokkaasti. Ja varsinkin se, että huudellaan asioista, joka on selkeästi oman huolimattomuuden tuotetta ja syytetään siitä toista. Minulle opetettiin jo silloin huutisurani alussa, että jos moka on oma ja tavara ei mielytä tai on jäänyt osa esittelytekstistä lukematta, niin silloin pidetään mölyt mahassa ja kiukutellaan vaan itsekseen, itsehän se moka on tullut tehtyä. Sen sijaan nämä kaikki-mulle ihmiset yrittävät kipata omat mokansa muiden niskaan, mut ku mää haluun tyylillä.

No tästä episodista tuli ainakin se seuraus, että rankkaan pienipalautteiset tumpelot lopullisesti ulos kaupoistani ja tekisi mieli lisätä kohteeseen teksti; ei lukutaidottomille. Tai jotain vastaavaa... nyt vedän syvään henkeä, enkä lähetä riemuidiootille viestiä: kertaa yksikkö ja monikko, opettele lukemaan ja ennen kaikkea ymmärtämään lukemasi! Uskottelen itselleni, että fiksumpi väistää ja tässä kohdassa kuvittelen olevani se, joka väistää; ei tuollaisen kanssa jankuttamisesta tule kuin paha mieli.

1 kommentti:

Herra Kirjoitus joka ei enää jaksa kirjoittaa että on hukannut salasanansa ;) kirjoitti...

Kyllä oli kuumaa tekstiä - suorastaan näyttöön paloi teksti kiinni ;)