torstai 19. marraskuuta 2009

Köyhän miehen bruschetta

Koska en ole ehtinyt penkomaan omalla vaatekaapillani sen paremmin kuin kirppareilla tai huuto.netissäkään ei ole esiteltävänä mitään tuunattua tai uusia löytöjä, joten keskityn täyttämään blogitilaan ruoalla, sitä kun on sentään jonkinlaista joka päivä tarjolla.

Tällä kertaa tarkoitus on tarjoilla äärimmäisen helppo ja omasta mielestäni ihan hyväkin savulohibruschettan (en tässä mielentilassa jaksa tarkistaa ko. leivän oikeaa kirjoitusasua) resepti. Kyseinen lämmin voileipä oli toinen lempiruoistani Rosson ruokalistalla, toinen oli Toscanan kana, menneessä muodossa siksi, että Rossossa on tapana muuttaa ruokalistaa ja pilata hyvät ruoat muutoksin tai poistaa ne listalta vallan. Mainittu broileriannos muutettiin toisenlaiseksi, joka ei ollut lainkaan yhtä hyvä kuin alkuperäinen ja savulohileivän kanssa taisi käydä niin, että ensin ne sorkkivat reseptiä ja sitten poistivat sen listalta vallan, jonka jälkeen minä poistin itseni heidän asiakkuudestaan. Piste. Emme siis enää käy ko. paikassa oma ehtoisesti syömässä, joten olen pyrkinyt kehittämään jotain korvaavaa kotikonstein tehtävää.

Tarvitaan pala tai pari vaaleaa leipää (onnistuu myös hyvin ruisleivästä)
Muutama viipale kylmäsavulohta
sipaus rasvaa leivälle (ei välttämätön)
mietoa sulavaa juustoa (oltermanni/vastaava, myös arkijuusto toimii)

Voidellaan leivät, laitetaan päälle savulohiviipaleet ja niiden päälle juustoviipaleet. Kuumennetaan mikrossa, kunnes lohi on muuttunut "kypsänväriseksi" ja juusto sulanut. Syödään, kun jäähtynyt syöntilämpöiseksi.

Ei kommentteja: