perjantai 13. marraskuuta 2009

Kukkanen kadoksissa ja kassi II

Käsityöprojektini ovat edistyneet siihen vaiheeseen, että tarvitsisin vinkkejä virkatuista kukkasista. Nyt olen tehnyt kaikki muut suunnittelemani työt, ainoastaan vihreä viettelys ja pinkki pörhellys kaipaavat piristystä. Alun perin suunnittelinkin, että viimeisestä pinkistä kerästä syntyy kukkasia, jotka voi sitten kiinnittää hakaneulalla joko huiviin tai ponchoon. Nyt on sitten vain hukassa sopiva ohje, jolla saisi aikaiseksi kivoja kukkia, jotka voi kiinnittää hakaneulalla tai ompelemalla paikalleen. Saa siis vinkata, mistä löytyisi hyvä ohje.

Sitten esittelyssä videonauhakassi vol II. Jospa herra Kirjoitus saisi tästä aikaan paremmat kuvat kuin siitä edellisestä. Edelliset otettiin kännykällä, nyt käytetään toivottavasti kameraa. Kaikki kuvat valmiista kassista.

Malli on sama kuin edelläkin eli aloitetaan virkkaamalla epämääräinen ympyrä, jota lisätään sattumanvaraisesti - tässä mallissa käytin sekä kiinteitä silmukoita että pylväitä. Kun ympyrän halkaisija on siinä puolen metrin paikkeilla, kavennetaan virkkausta virkkaamalla vain joka toinen silmukka. Siitä tulee kassin suu. Kun suu on riittävästi kaventunut, virkataan vielä jokunen kerros suoraa kiinteillä silmukoilla.

Kahvat on virkattu kolminkertaiseksi, kiinnitystä varten on ketjusilmukoista tehty lenkki ja epämääräinen kukkanen. Vuoria en ole vielä ehtinyt tehdä, mutta suunnitelmissa on, että niitä voisi olla useampia - voisi sitten vaihtaa tilanteen ja vaatteiden mukaan.

Tässä kassissa käytettiin siis kolmen tunnin videonauhaa, joka loppui inhottavasti kesken ja loput täydensin sitten edellisestä kassista jääneestä neljän tunnin nauhan lopusta. Jos siis aikoo kokeilla kassin tekoa, kannattaa käyttää neljän tunnin nauhaa, sen ei pitäisi loppua kesken.

1 kommentti:

Ievuskainen kirjoitti...

Vihdoinkin ehdin taas vierailemaan täälläkin! :)

Kukkaohjeita saattaisi löytyäkin, jos vaan ehdin etsiä. Pitää varmaan aloittaa niistä virkkauskirjoista. Ilmoittelen, jos löydän jotakin. :)