lauantai 28. marraskuuta 2009

Oldies but goodies

Keskustelin tässä päivänä muutamana erään työkaverini kanssa ihonhoidosta, hän kun sattuu olemaan toiselta ammatiltaan kosmetologi, joten aihe sopii hänelle kuin nyrkki silmään. Keskustelun laukaisimena toimi Iltalehdestä lukemani juttu, missä kerrottiin Perussa murhatun kymmeniä ihmisiä kosmetiikassa käytettävän ihmisrasvan vuoksi, tämän ihmetökötin litrahinta kun oli jutun mukaan 12000 dollaria litralta.

Kuten yleensä aina isohkossa naisporukassa juttu kääntyi kahteen suuntaan - ensimmäiseksi me ylipainoiset pääsimme vitsailemaan siitä, että kerrankin olemme arvokkaampia kuin hoikat ja mehän olemme suorastaan painomme arvoisia kultaa, jos kerran rasvan litrahinta on tuon 12 0000 dollaria litralta. Jos joku tietää, missä rasvaa pääsee luovuttamaan, ilmoittaudun heti vapaaehtoiseksi, jopa ilman tuota korvausta ;-).

Toinen keskustelusuunta olikin sitten jotenkin odotettava ja otsikkoon liittyvä, nimittäin yököttely siitä, mihin kosmetiikkatuotteisiin ihmisrasvaa oikein käytetään. Eurooppalaisiin sanoi juttu, mutta ei mitenkään uskaltanut nimetä yhtään sarjaa tai tuotetta - tietenkään. Väistämättömänä ajatuksen juoksuna oli: haluaisitko sinä vetää jonkun persihroja naamaasi? Tuskin. Joten olisikin kiva tietää, mihin tuotteisiin ko. ainesosaa käytetään. Litrahinnasta teimme johtopäätökset, että kalliisiin. Onneksi en harrasta tuhansien eurojen litrahinnalla varustettuja rasvoja eli kuvittelen olevani turvassa.

Päädyimme siis porukalla kysymään ammattilaisen neuvoja ihonhoitoon ja turvallisia tuotteita. Neuvot olivat juuri sitä, mitä otsikko kertoo eli vanhoja mutta hyviä. Ihon säilymiseen nuorekkaana vaikuttaa merkittävästi vain kaksi asiaa. Nimittäin riittävä uni ja järkevän runsas veden juominen. Mietin pitkään oikeaa ilmaisua tuon vedenjuomisen kohdalle, sillä runsas määrä on erilainen eri ihmisillä ja missään tapauksessa ei ole tarkoitus, että ihmiset juovat maksansa halki ja elektrolyyttitasapainonsa sekaisin. Kun listaan vielä listään seuraavaksi merkittävimmät asiat, perimä, ruokavalio ja liikunta, jää kosmetiikkatuotteiden todellinen merkitys pieneksi ja ollaan samassa listassa, jota nykyään tarjotaan lääkkeeksi lähes mihin vaivaan vain. Esimerkiksi nuo asiat vaikuttavat sairastuvuuteen mm. seuraavissa taudeissa: diabetes, sydänsairaudet ja syöpä.

En ole ihan varma, olenko ammattilaisen neuvoista huolimatta vielä valmis luopumaan rakkaasta purnukkavuorestani, mutta voin toki jakaa hyvät neuvot muille ja pyrkiä noudattamaan niitä itsekin. Entistä tarkemmin kuitenkin katson, mistä aineista naamaani vetämäni tökötit on tehty, mutta aion silti pitää kosmetikasta kiinni, jospa se auttaisi edes sen hitusen, kun siihen uskoo.

Ei kommentteja: