tiistai 22. joulukuuta 2009

Lehtiä, lehtiä, lehtiä....

Näin joulun alla vähintään toinen päivä postiluukustamme tungetaan peukalonhangallinen mainoksia tai muita ilmaisjakelumateriaaleja, jotka sitten viimeistään seuraavana päivänä kannetaan paperinkeräykseen. Herra Kirjoitus on ahkerampi selaamaan niitä kuin minä, minä yleensä luotan hänen selaamiseensa ja skippaan suurimman osan.

Pari kuukautta sitten äitini oli tehnyt listan heille tulevista lehdistä, jotta hän voi liian sitkeille lehtimyyjille kertoa montako lehteä heille tulee ja miksi ei enää tilata yhtään lisää. Hän pääsi lähemmäs neljäänkymmeneen...

Jossain vaiheessa päätin, että teen vastaavan listauksen meille tulevista lehdistä.
1) Aamuisin postiluukustamme kannetaan maakunnallinen päivälehti

2-6) Ammattilehtiä meille tulee yhteensä 5 kappaletta siis sellaisia, jotka saamme maksamalla ammattiliittojemme jäsenmaksut

7-10) ilmaisjakelulehtiä meille kannetaan säännöllisesti kolme, neljäs tulee satunnaisesti

11) tilattuna meille tulee kotiseutuni paikallislehti

12) äidin lahjoittamana koti-lehti

13) Aku Ankka on tullut myös jonkun aikaa, kun saimme niin erinomaisen tarjouksen, ettei voinut kieltäytyä

14-17) pankkien asiakaslehtiä tulee 4

18-19) kauppojen kanta-asiakaslehtiä tulee kaksi

20-21) apteekkien kanta-asiakaslehtiä tulee myös kaksi

22-23) sähköyhtiöiden asiakaslehtiä tulee myös kaksi

24) mhy:n lehti tulee myös "jäsenmaksun" perusteella

25-26) SPR:n lehtiä tulee kaksi Spray! ja Avun maailma

27-28) kummallekin meille tulee oman työpaikkamme lehti

29) herra Kirjoitus saa myös nuorkauppakamarin lehden, syytä sen tulemiseen meille emme ymmärrä, mutta selaamme senkin kiitollisena läpi.

30) myös kirkkosanomat kannetaan meille

31) ja Kelan sanomat myös

Näiden lisäksi satunnaisesti yksittäisiä lehtiä tai lyhyitä jaksoja muita lehtiä siis sellaisia, jotka joku on ystävällisesti lahjoittanut meille tai jotka on lähetetty meille näytenumeroiksi, mainittakoon vaikka 7 päivää, Me naiset, seura, Moda jne.

Jotenkin tuota paperimateriaalia kertyy niin runsaasti, että millään ei tahdo ehtiä kaikkia lukemaan. Nytkin viimeisen Me naiset- jakson lehdet odottavat lukemistaan, ovat odottaneet kohta kuukauden. Ehkä ehdin selata ne jo jouluna... Ja joku vielä ihmettelee, miksi kieltäydyn tilaamasta lisää lehtiä. Täytyy varmaan printata tämä lista, jotta on mistä lukea, kun seuraava puhelinmyyjä soittaa. Jotenkin minulla on tunne, että tuosta listasta puuttuu vieläkin jotain.

Ei kommentteja: