tiistai 8. joulukuuta 2009

rasvaista juttua

Vuoden kierto on taas kääntynyt siihen aikaan, että lämmitykset on kytketty päälle. Oli pakkasta tai ei ihoni reagoi heti tuohon lämmitykseen, ei ihan niin voimakkaasti, jos kyseessä on omakotitalon keskuslämmitys tai uunilämmitys, mutta kerrostalon lämityssysteemit saavat ihoni korpuksi alta nanosekunnin.

Ihollani on siis ihan oma vuodenkierto, ja se päätyy "talvitilaan" kaksi viikkoa siitä, kun lämmitys asunnossamme on kytketty päälle. Pakkanen vielä pahentaa sen kuivumista. Niinpä tähän vuoden aikaan joudun itselleni varsin vieraaseen tilaan eli seurustelemaan rasvapullojen kanssa oikein urakalla.

Tänä iltana käytin neljää eri rasvaa ennen kuin kroppa oli kokonaisuudessaan käsitelty:
vartalolle Lumenen vartalovoidetta, kasvoihin Yves Rocherin kosteuttavaa, jalkoihin Dermosilin Extra-voidetta ja käsiin Provisor-käsivoidetta.

Lumenen vartalovoide on Body aktiva vital day virkistävä vartaloemulsio, jossa on mustaherukan GLA:ta. Vartalovoiteen tuoksu on mielyttävä ja tuote imeytyy hyvin, voisi jopa sanoa, että harvinaisen hyvin. Tuoksu ei ole pistävän voimakas, vaan jää mielyttävän mietona iholle. Tätä tuotetta suosittelen lämpimästi.

Dermosilin Extra-voide on ehdottomasti paras tietämäni jalkavoide. Se ei ole ihmeellisen näköistä, läpikuultavan helmenvalkoista, eikä tuoksukaan ole kummoinen, onkohan sitä edes lainkaan? Tuote kuitenkin imeytyy loistavasti ja pehmitää kovettumia oikein kunnolla. Jalkani kärsivät työni vuoksi, sillä olen niiden päällä suurimman osan päivää ja tuo rasva tekee niille todella ihmeitä. Kuten kuvasta näkyy edellinen pullo on tyhjäksi raapittu (tuote on muuten varsin riittoista eli senkin puolesta voi kehua), koska se on ihan katkaistu jämien saamiseksi käyttöön eli täytyy laittaa uutta tilaukseen. Tämä on yksi ilman tätä en tule toimeen tuotteista.
Provisor-käsivoide on työpaikan kautta hankittu ja se on täyden kympin käsirasva. Se on riittävän kevyttä imeytyäkseen hyvin, siinä on uskomattoman mielyttävä tuoksu ja keveydestään huolimatta se on erittäin tehokas kosteuttaja. Käteni, siis lähinnä kynsinauhat, ovat näin lämmitysaikaan kunnolla kuivat ja tämä tuote toimii sekä käsi- että kynsinauhavoiteena. Tätäkin suosittelen lämpimästi.

Kasvovoiteena olen nyt käyttänyt Yves Rocherin BioSpesific sarjan kosteuttavaa päivävoidetta. Koska en ole rasvafriikki ja oletan, ettei naamani tiedä onko ilta vai aamu, on ko. tuote ollut sekä päivä että iltakäytössä suihkun jälkeen. En muista ihan tarkkaan, missä mielenhäiriössä tämän hankin, mutta kieltämättä tässäkin on monta hyvää puolta. Yleensä minulle käy niin, että löytämäni unelmatuotteet poistuvat markkinoilta viikon tai kahden kuluessa siitä kun olen ne löytänyt, näin on käynyt mm. elämäni parhaille puhdistustuotteille (L'orealin hydra-matt-sarjan puhdistusaine ja Estee Lauderin puhdistusaine) sekä kasvovoitelle (mm. L'orealin rasvaton e-vitamiinivoide pumppupullossa), joten saatan epäillä, ettei tätäkään rasvaa enää ole saatavilla.
Tuoksu on tyypillisen voidemainen, mutta ei missään nimessä paha, imeytyminen tasoa 8, miinusta tulee siitä, että rasva tahtoo pukata takaisin pari tuntia laitosta. Tässä tuotteessa tuo ominaisuus ei ole niin voimakas kuin useimmissa muissa, joten siksi noin korkea arvosana. Säilytän rasvapurkkia jääkaapissa, joten se tuo vielä ihanan viilentävän tunteen iholle. Purkista on nafti puolet jäljellä, joten toivon sen riittävän tämän talven, jotta vasta ensi syksynä täytyisi ryhtyä uuden tuotteen etsintään/purkin ostoon.

Ei kommentteja: