keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Teinituunauksia

Joskus minäkin olen ollut aikaani edellä. Kävin tässä taannoin penkomassa kotitaloni vintillä maalla, sillä vintti on osoittaunut varsinaiseksi aarreaitaksi ja sisältää runsaasti sellaisiakin tavaroita/juttuja, joiden olemassa olon olen jo osaksi ehtinyt unohtaa. Lisäksi siellä on vielä runsaammin vanhempieni vielä pahemmin unohdettuja tavaroita, mutta se asia ei kuulu minulle ennen kuin ehkä joskus joudun sitä tyhjentämään.

Penkoessani vintillä löysin tosiaan jotain muistoja menneiltä vuosilta ja koska ne herättivät hykerryttäviä muistoja, on ne pakko pistää tähän esille. Olen teinivuosinani ilmeisesti ollut aikaani edellä, sillä löysin vintin kätköistä joskus viisitoistakesäisenä itselleni tuunaamani puvun. Kauhistutin sekä vanhepiani että kyläläisiä liikkumalla kotitontillamme tuossa asussa - portista ei saanut siinä poistua, sen verran kylähäveliäisyyttä äidin mielestä minullakin piti olla. Minä viihdyin asussani ja nautin salaisesti pahennuksesta ja kauhistelusta, joita se herätti.

Yläosana vanha t-paita, jonka koriteihin käytetty mm. villalankakirjontaa, pitsimalli testauksia, vanhoja kengännauhoja ja pieneksi käyneestä uimapuvusta parempaan tarkoitukseen irroitetut nauhat. Käytössä kaulukset kyllä olivat koko matkaltaan kiinni. Ei jääne epäselväksi, mitä bändiä silloin fanitettiin. Takapuoli t-paidasta ylemmässä kuvassa, etuosa alemmessa.

Alaosana jostain vanhasta vaatteesta nyysitty alaosa - voisin veikata, että äiti taisi menettää yhden yöpaitansa, koska se oli samaa sävyä kuin tuo tuunattu toppi. Sekä hameessa että t-paidassa näkyvät myös kesän työn jäljet, en nimittäin paljon säälinyt näitä vaatteita maalatessani varastoa, keinua, aitaa ja paria muuta kesäurakakseni annettua kohdetta. Mustat tekstit tarkoituksella tehtyjä, muut työn mukanaan tuomia.

Annoin herra Kirjoitukselle vapaat kädet kuvien ottamiseen (voi sitä kauhistelun määrää, kun hän sai nämä vaatteet käteensä) ja pyysin sekä yleiskuvia, että yksityiskohtia. Tässä siis maskuliininen käsitys vaatteiden yksityiskohdista. Hameen reunahapsut ovat ehtaa keinonahkaa, pitsikoristelu romanttishenkinen. Puserossa runsaasti erilaisia pitsejä ja punoksia.

Koko homman juju oli siis se, että koristeita lisättiin pikkuhiljaa kesän mittaan, kun jotain sopivaa tuli kohdalle. Vähän jäi vielä tyhjää tilaa eli siihen voisi vaikka vielä lisätä jotain...

Ei kommentteja: