perjantai 18. joulukuuta 2009

Turkoosia unelmaa

Kävin paikallisen kaupan loppuunmynti alessa ja siellä oli melkein tyhjien hyllyjen kätköihin jäänyt iso kasa turkoosia Rose Mohair lankaa. Se oli aika hassua, sillä melkein kaikki muut langat oli myyty loppuun vain turkoosia ja mustaa mohairia oli novitan langoista jäljellä. Ostin sitten 10 kerää tuota turkoosia ja köyhdyin noin 13 euroa.

Haaveissani on tehdä noista tunika. Katselin aikaisemmin Novitan sivuja, ja siellä oli kolmekin solvetuvaa mallia. Omaa silmääni vähiten mielytti tuppimainen, napeilla koristeltu, kapea olkaiminen tunika. Seuraavat kaksi mallia ovatkin sitten melko tasaveroisia ja on tosi vaikea päättää, kumpi olisi parempi. Valitsisinko runsas kauluksisen pitsimallin vai olisiko palmikkomalli sittenkin mukavampi?

Runsas kauluksellisen mallin plus puolina olisivat esimerkiksi valmiiksi mitoitettu koko eli ei tarvitsisi erikseen lähteä kutomaan mallitilkkuja ja mittomaan, miten paljon mihinkin osaan täytyy lisätä, jotta se istuisi. Toisaalta taas sen vartaloa myötäilevä malli saattaa olla vatsamakkaroilleni aika armoton.

Palmikkotunikassa täytyisi tehdä lisälaskemia ja kasvattaa mallia ainakin yhden koon verran, jotta se olisi minun kokoiseni. Toisaalta taas malli on vartalolle huomattavasti armollisempi...

Voin nyt vielä yöksi keskittyä pohtimaan asiaa ja kehittää jonkin sorttista kompromissiratkaisua. Tähän asti paras keksimäni kompromissi on se, että käyn huomenna kuluttamassa vähän lisää rahaa ja ostan langat myös mustaan tunikaan. Sillä mustaa Rose Mohairia oli myös jäljellä. Jos teen näin jää enää seuraava ongelma - kumpi malli mustana ja kumpi turkoosina.

Tiedän kuvien värien valehtelevan enemmän kuin tuhat sanaa, mutta lopuksi vielä kuvat turkoosista aarteestani:


Nyt kun rupesin miettimään mallia tarkemmin, löysin vielä kolmannenkin varteenotettavan vaihtoehdon. Nyt on sitten ihan pakko käydä hakemassa tuota turkoosia lisää, sillä tämän mallin menekiksi on ilmoitettu 450g ja pelaan mielelläni varman päälle ettei lanka lopu kesken.

Ei kommentteja: