sunnuntai 3. tammikuuta 2010

uusi vuosi ja vanhat kujeet

Vuosi on vaihtunut ja taas huomaan, että vuodet kuluvat vuosi vuodeltayhä nopeammin. Kuka varasti vuodesta 2009 kevään, kesän ja alkusyksyn? En muista kuin vuoden vaihteen ja sitten taas joulun ja seuraavan vuoden vaihteen...

Blogissa yritän pysyä vanhoilla tutuilla linjoilla eli esittelen käsitöitäni, rättihankintoja ja kommentoin kosmetiikkaa. Lisäksi tarkoitus on keskittyä myös pariin uuteen juttuun, jotta fiilis pysyy riittävän skitsofreenisena.

Elämässä onkin sitten enemmän uusia kujeita, joista ensimmäinen on surutyö harrastustyöpaikan todennäköisestä menettämisestä. Asia ei ole vielä varmistunut, mutta on enemmän kuin todennäköistä, että menetän harrastejobini ja nyt on sitten käytävä vakavaa pohdintaa siitä, tarvitsenko uuden harrastetyöpaikan vai selviänkö mahdollisesti ilman niitä paria tuhat lappusta, jotka se on tililleni tuonut. Toinen ja itse asiassa huomattavasti tärkeämpi pointti kuin raha on se, miten saan aikani kulumaan ilman vapaapäivätyötä. Jos päädyn ratkaisuun, että tarvitsen lisätyön, on minun sitten ensi töikseni alettava etsiä sellaista - ammattini on vain niin hankala, että töitä ei välttämättä ole ihan joka oksalla. Lisäksi luin juuri juttua siitä, että jokaiseen avoimeen siivojanpaikkaankin on kymmeniä hakijoita - ihmisillä on kova hinku saada edes jotain töitä. Vakavassa pohdinnassa ovat myös oman alan töiden lisäksi esimerkiksi mainosten jakaminen tai rätin heiluttaminen... Asia on kuitenkin edelleen aivan auki, joten palaan asiaan sitten myöhemmin.

Uutta harrastustakin olen aloitellut jo viime vuoden lopulta lähtien, mutta siitäkin kerron lisää sitten myöhemmin eli se on toinen noista uusista jutuista, joihin alussa viittasin. Muutoin harrastukset ovat ennallaan - nettihuutokauppoja, salaperäistä ostamista, käsitöitä, tuunausta, kirjoja ja lautapelejä.

En lupaa blogilleni kovin aktiivista päivitystahtia, sillä olen huomannut itselläni pahoja oireita nettiriippuvuudesta ja yritän katkaista kierrettä, olen esimerkiksi vähentänyt blogien lukemista. Ennen seurasin erittäin aktiivisesti noin kymmentä muoti/tyyliblogia, ainakin samaa määrää käsityö- ja ruokablogeja. Nyt olen karsinut muotiblogit kahteen aktiivisesti seurattavaan ja pariin kolmeen joita vilkaisen silloin tällöin, käsityöblogeista en ole vielä malttanut luopua, mutta suosikkiblogieni kirjoittajat ovat vähentäneet julkaisutahtia, joten se myös hillitsee lukutahtiani.

Tämmöistä uutta ja vanhaa siis tänä vuonna.

Ei kommentteja: