tiistai 16. maaliskuuta 2010

Störmää snögaa

Vilkaisin ulos ikkunasta ja sain ahdistuskohtauksen - ulkona satoi lunta taivaan täydeltä, mistä johtuen tämä loistava otsikkovalinta. Kuvittelin jo kevään voittaneen ja lumentulon lakanneen ja taas minua vietiin 16-0. Lunta tulee ja kunnolla ja minä kun kuvittelin saavani nauttia keväisestä auringonpaisteesta lomallani.

Sain herra Kirjoitukselta lupauksen, että minun ei nyt tarvitse tehdä suursiivousta, vaan voin tehdä sen vasta pääsiäiseksi. Minulla kun on siinä vaiheessa kaksi ja puoli päivää vapaata, koska vieraat tulevat vasta kiirastorstai iltana. Tällä viikolla siis suoritetaan vain normisiivousta, olen jo siivonnut olohuoneen ja makuuhuoneen, seuraavaksi jatkan työhuoneella ja eteisellä. Kylppärin siivoan sitten, kun saan pyykit pestyä ja keittiön sovitan johonkin rakoon.

Eilen piti aloittaa siivoukset, vaan siinä kävi niin, että päädyimme herra Kirjoituksen kanssa kiertämään kauppoja ja sekä siivoaminen että jumppa jäivät väliin. Salilla onneksi ehdin päivällä pikaisesti käydä. Kaupasta etsimme tarvittavia korjausvälineitä vanhempieni kylppärin pikku-fiksaukseen ja lehtisahaan teriä, jälkimmäisten käytöstä teen oman postauksen kohta puoliin. Lisäksi tuli suoritettua eräs hankinta, joka on roikkunut reilun puolen vuotta - sain vihdoin ja viimein aikaiseksi ostaa herra Kirjoituksen kuvaan uuden lasin. Siis sen siivouksessa särkemäni tilalle. Se on pitänyt hankkia noin ziljoona kertaa, mutta jostain syystä se on aina jäänyt pitäisi- pitäisi-pitäisi asteelle ja nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni. Kun lasi oli hankittu, taulun fiksaaminen kesti n. 2 minuuttia eli kyllä hävetti, kun on mokomaa asiaa roikottanut kuukausitolkulla.

Tänään olisi vielä tarkoitus saada pari huonetta siivottua, tehtyä yhden yhdistyksen, jonka rahastonhoitajana toimin, tilit loppuun kokousta varten ja käytyä salilla ennen iltamenoja. Nyt kun ne on listattu tähän, on helpompi ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa taas töihin. Nyt on muuuten sikäli harvinainen loma, ettei minulla ole mitään sivutöitä- kärsin siitä kyllä melkoisesti. Onneksi onnetar on viime aikoina hymyillyt minulle muuten lisävoittojen merkeissä - voitin yhden harrastetyöni arpajaisissa 100 euron S-ryhmän lahjakortit, pääsin testaajaksi MSCHIC- testiryhmään ja sain valokuvani julkaistua paikallisen sanomalehden lukijan kuvana (kuvapalkkio ruhtinaalliset 20e ;-) ). Ja kun lisäksi on niin paljon ohjelmaa, ettei ehdi juuri kauppoja eikä kirppiksiä kiertelemään tai nettishoppailemaan, tulee sekin säästöksi.

Ei kommentteja: