lauantai 13. maaliskuuta 2010

tuoksuva passi ja pankkikortti

Wienin matkan sattumuksista on vielä pakko kertoa yksi sanallinen tarina ennen kuin laitan kuvia kehiin.

Minulla oli matkassa lempihajuveteni Diorin J'adoren minipullo 5ml, melkein täysi pullo. Ensimmäistä kertaa elämässäni tein sen typeryyden, että laitoin tulppakorkkisen pullon sinällään meikkipussiin, kun yleensä aina kuljetan ne matkoilla omissa tukevissa pahvikoteloissaan. Tyhmyydestä tietenkin sakotetaan ja kun pääsin perille, tajusin, että matkalaukun rankassa käsittelyssä oli korkki auennut ja hajuvesi tiessään.

Ihan tarkalleen ottaen se ei ollut tiessään, vaan imeytyneenä toilettilaukkuni kankaisiin osiin siis tarkemmin pieneen erilliseen kangasmeikkipussiin, jossa kuljetan korujani ja kankaiseen likavaatepussiin. Ne tuoksuivat kuin saaronin lilja ja myös koko hotellihuoneemme kylpyhuone aina kun avasin toilettilaukkuani.

Koska en halunnut kuljettaa suomalaisia pankkikortteja ja passia mukanani koko aikaa, pakkasin ne korupussiin ja laitoin hotellin tallelokeroon. Hetken kuluttua myös koko säilytyslokero tuoksui huumaavasti Diorilta ;-), ja sama tuoksu tarttui passiin ja pankkikorttiinkin.

Herra Kirjoitus meinasi tippua tuolilta, kun kotiin palattuani kerroin hänelle tarinan ja haistatin pankkikorttiani. Hytkyen hän pihisi, että minä olen uuden trendin luoja - seuraavaksi markkinoille tulevat erilaisten kuvien lisäksi pankkikorttien tuoksuvaihtoehdot. "Saako herralle olla Hugo Boss vai pidättekö mieluummin Segrio Tacchinistä?" "Entä teille lady, laitetaan siis kanteen kuva lapsenlapsista ja pullan tuoksua, niinkä se oli?"

Ei kommentteja: