perjantai 20. elokuuta 2010

Kirpputori löytöjä

Kävin Ievuskaisen kanssa kaupungilla ja poikkesimme Fidan kirppiksellä. Enkä minä tietenkään voinut mitenkään vastustaa kiustausta, tai no itse asiassa tällä kertaa oli ihan tarvekin.
Ostin mustan jakun, josta oli lappu leikattu pois, mutta se sopi päälle ja materiaali on tyylikästä rypistymätöntä sekoitetta. Pitkät hihat, sivuissa halkiot ja kiinnitys edestä yhdellä napilla. Kaulukseen oli tullut sovitettaessa puuteria tai jotain muuta sotkua, tästä johtuen tingin hinnan kahteen euroon. Sopii tarkoitukseensa, sillä tarvitsen hautajaisia varten siistin mustan jakun.


Todellinen löytö oli Samsoniten matkalaukku, iso ja kovamuovinen, tumman sininen. Laukku oli päältä raapiintunut eli näki, että sitä oli käytetty, mutta se oli ehjä. Avaimet puuttuivat. Sisältä laukku oli pölyinen ja siellä oli jonkin verran irtolikaa, mutta verhoilussa ei ollut tahroja, joten se oli helppo puhdistaa. Koska tarvitsin uuden matkalaukun tai vanha pitäisi korjauttaa, oli tuo hankinta "pakollinen". Laskeskelin nimittäin, että viime reissussa rikkoutuneen matkalaukkuni korjauttaminen maksaisi paljon enemmän kuin 5€. Tiesin, että Samsoniteen saa uudet avaimet ja lukon koodauksen pystyy muuttamaan, jotta kaikki eivät osaa sitä avata.
Laukku oli tosissaan sisältä tuota pölyä ja irtolikaa lukuunottamatta siisti. Minulla meni sen siivoamiseen imurin ja rätin kanssa noin 10 minuuttia ja siinä ajassa laukun sai kuurattua perusteellisesti, nyt se on sisältä kuin uusi. Tältä se näytti sisältä ennen siivousta.
Laukussa on sisällä myös kuminauhat yhdellä puolella ja kaksi kääntölukoin suljettavaa välipahvia, joista toisessa vielä housulenkki eli käytännössä puvun tai vastaavan saa siististi sisimmäiseksi laukkuun. Vain yhden vian huomasin. Laukkuun kuuluvan pussukan toinen neppari on irronnut eli sitä ei saa kiinni molemmista reunoista - tuokin vika on varmaan melko helposti korjattavissa, mikäli löydän oikena kokoisen nepparin.

Ei kommentteja: