torstai 30. syyskuuta 2010

Lisää lautapelejä

Lautapelivarantomme on tässä viime aikoina täydentynyt taas kahdella pelillä, eivätkä ne ole vielä ne tämän vuoden voittajapelit. Sen sijaan Timanttipeli täydensi kokoelmaamme sieltä toisesta päästä - se on pitkään ollut ainoa vuoden peli-palkinnolla aikuisten tai perhepelisarjassa palkittu peli, jota meillä ei ole ollut. Timanttipeli on siis vuoden 1994 perhepeli eli ihan ensimmäinen ko. palkinnon saanut peli.

Meille kävi näiden palkittujen pelien kanssa niin, että nälkä kasvoi syödessä. Ensin hankittiin 2000-luvun palkitut pelit, ajatuksena, että hankitaan vain ne. Sitten tuli kirppiksellä vastaan joku 1990- luvun peleistä ja se ostettiin. Sitten "huomattiin", että välistä puuttuu joku peli ja metsästettiin sitä, mutta löydettiinkin taas joku aiemmin palkittu edullisesti ja ostettiinkin se jne. Lopulta oltiin siinä tilanteessa, että puuttui enää tuo yksi ja nämä ihan uudet (2010 palkitut)

Pitkään ja hartaudella sitä on haettu järkevän hintaisena niin kirpputoreilta, huuto.netistä kuin lautapeliseuran foorumiltakin ja nyt se sitten tuli kohdalle. Tätä ei vielä ole testattu eli ei viihdyttävyys raporttia saatavilla.Toinen peli on myös ollut pitkään hakusessa. Tämän lasten versio palkittiin viime vuonna vuoden pelin lasten sarjan voittajana, mutta syy hankintaan ei ollut se. Hankkimisen syynä oli oikeastaan kolme seikkaa, joista tärkeimpänä se, että olin kuullut kehuttavan peliä sekä lasten että aikuisten versiona. Toisekseen minulla on joku ihmeellinen fiksaatio Q-alkuisiin peleihin (hyllystä löytyy mm. Quackle, Qwirkle ja Quarto ja nyt sitten tämä Quoridor) ja ko.lmanneksi minulla on myös fiksaatio kauniisiin puusta tehtyihin peleihin, jollainen tämäkin on. Tätä on testattu ja kaksin pelinä hauskaksi ja haastavaksi todettu.

Ei kommentteja: