sunnuntai 10. lokakuuta 2010

vihdoin edes pari...

Olen jo pitkään ollut meikki- ja kosmetiikka purkkieni ja purtiloideni kanssa sellaisessa vähän oudossa vaiheessa. Jokaisen pohjalla on ollut vähän jotain, liikaa, jotta purkin, pullon tai vastaavan olisi surutta voinut heittää pois ja toisaalta liian vähän jakuvaan pitkään käyttöön. Sitten kun näitä vajaita purkkeja on kertynyt tusina ja jokaista käytetty vuorotellen, ei oikein mikään tyhjene loppuun. Näytteitäkin olisi kokonainen meikkipussillinen odottamassa käyttöä ja testiraporttia, mutta sitä ennen pitäisi saada näitä isompia pulloja edes muutama pois.

Maybelinen dream matte mousse - vaahtomeikkivoide sentään tyhjeni. Ironista kyllä, lähes ainoa tyhjentynyt purtilo teki sen sitten liian nopeasti, tuota tuotetta ei voi riittoisuudesta kehua. Toki purkki on ollut minullä käytössä päivämääristä katsoen melko pitkään, mutta kun väliin mahtuu kaksi meikkivoiteetonta kuukautta, ei se todellinen riittävyys niin kovin iso ole. Plussaa kuitenkin sävystä, tuo mainoslause, suomalaiselle iholle sopivista sävyistä pitää paikkansa. Soveltuu ainakin minulla kuitenkin paremmin kesä- kuin talvikäyttöön, koska kuivattaa jonkinverran ihoa ja talvella liika alkaa olla liikaa, kun iho kuivuu muutenkin.

Kantapääni pääsivät nauttimaat taas purkin pohjista - tällä kertaa niihin siveltiin Yves Rocherin arnikki-käsivoiteen loput. Jalkaraukat, kantavat kropan kovimman kuorman ja saavat hoidokseen sen, mikä ei muualle sovi tai mikä muualta jää yli. Tosin on mainittava, että hyvin tämä käsivoide toimi jalkarasvanakin. Lisäksi täytynee todeta, että on minulla ihan oikeaa jalkarasvaakin olemassa ja sitä käytetään joka kolmas ilta, noin keskimäärin, muut sitten hoidetaan näillä muilla tuotteilla. Ja sitä huipputehokkaasti hoitavaa käsidesiä lisätään sitten vielä välillä, jotta varmasti pysyvät kantapäät pehmeinä - se on kertakaikkiaan loistotuote, suosittelen jalkarasvan korvikkeeksi.Bruno Bananin tuoksunäyte on ainoa uusi tuote, jota olen viime aikoina testannut. Tämä oli todellinen positiivinen extra-ylläri. Ensinnäkään tuoksua ei oltu imeytetty mihinkään pyyhkeeseen, vaan se oli nesteenä näytepussissa ja niin muodoin myös levittyi iholle paremmin ja tuoksui pidempään. Ensivaikutelma tuoksusta oli hämmentynyt. Se oli mielestäni liian makea, mutta makeus haihtui pian ja tilalle tuli erittäin mielyttävä ja vaikeasti määriteltävä hedelmien ja kukkien kombinaatio. On tosi sääli, ettei minulla ollut tätä kuin tämä yksi pikkuinen näyte. Alla olevasta kortista käy ilmi tuoksun nimi - macig woman.

Shampootakin on kulunut ihan kiitettävästi, sillä varastoistani tyhjeni tämä "pikku pullo", kyseessä on siis vaatimaton kolmen litran kanisteri, jonka viimeiset tipat tiristin pienempään täyttöpulloon. Onneksi tuli keväällä ostettua uusi kanisteri tilalle, ettei shampoo pääse ihan heti loppumaan. Olen ollut tosi tyytyväinen noihin Hairstoren kautta hankittuihin isoihin kannuihin - tämä lienee toinen tai kolmas kolmen litran kannu, joka meillä on tyhjentynyt. Näistä kun riittää sekä meille että maalle että saunapaikkaan - eikä aina tarvi miettiä, että onko shampoota, pitäisikö muistaa ostaa sellaista jonnekin ja sitten kuitenkin tajuta saunaan mennessään, että unohti sittenkin sen shampoon...

Tämä malli oli www infinité proteiinishampoo käsitellyille hiuksille. (Oma suosikkini noista isoista kannuista oli keratiinishampoo, mutta sitä ei enää saa kannutavarana - onneksi on vielä tämän kanssa yhtä aikaa ostetusta kannusta vähän jäljellä. ) Ihan perustuote ja toimiva tämä on ollut, ei mitään hifistelykamaa, mutta soveltuu arkikäyttöön erinomaisesti.
Kesällä tarjouksesta (2prk 5€) ostamani hiusväri (siis se jälkimmäinen pullo) pääsi käyttöön 10.9. Toivottavasti väri säilyy edes kohtuullisena marraskuulle asti, sillä varasin kampaajan vasta marraskuun alkuun. Nämä ovat kyllä olleet ihailtavan hyviä tuotteita nämä Vivat - purkki lupaa värin kestävän 8 pesua, mutta minun edellinen värjäykseni taisi kestää n. 2 kk, eivätkä hiukseni ole mitenkään huonokuntoiset, että se siitä johtuisi. Ja pesin kyllä hiukseni kahden kuukauden aikana useammin kuin 8 kertaa.

Minulla on tapana koota pesuhuoneen lavuaarin reunalle ne purkit, jotka on tarkoitus ensisijaisesti tyhjentää. Tämä Dermoshopin suuvesi ehti olla siinä tovin, käyttömäärä on vain 10 ml kerta. Maku on varsin voimakas, mutta aine on tehokas - pitää suun todella raikkaana. Herra Kirjoitus vieroksuu suuvettä sen voimakkaan maun takia, mutta minusta se ei ole paha. Seuraavaan tilaukseen täytyy laittaa taas uusi pullo.


Suihkugeeliäkin on saatu kulutettua taas yksi pullo. Pidin aiemmin näistä Yves Rocherin suihkugeeleistä, mutta nyt tuntuu, että kaikkien niiden jälkeen iho jää tahmaiseksi. Tämäkään Hamamelis-suihkugeeli ei tehnyt poikkeusta tuosta käytännöstä, joten uutta pulloa ei ole tilalle tulossa.

Se on hassua, miten sitä ensin kuvittelee, että ei tule yhtään tyhjää purkkia, ja sitten yht'äkkiä niitä onkin monta ja useita. Kuten jo aikaisemmin mainitsin minulla on tapana koota lavuaarin reunalle melkein tyhjiä pulloja, yleensä pullot päätyvät siihen silloin kun niissä on tavaraa jäljellä 1/6-1/10 tuotteesta riippuen. Viimeaikoina siinä on ollut tuon suuveden lisäksi kasvovesi, kasvojenpuhdistusaine, meikinpoistoaine, pieni käsidesi, kasvorasva, hiuksiin jätettävän hoitoaineen tuubi ja kasvojen kuorintavoide eli ruuhkaa on pukannut.


Käsiäni olen hellinyt runsaalla rasvauksella, josta merkkinä se, että maksikokoinen (200ml) käsivoide tuubini on tyhjentynyt. Tätä Provisor-käsivoidetta suosittelen oikein suurella sydämellä - se on tosissaan tehokasta, imeytyy hyvin (koostumus on juuri sopiva, toisaalta riittävän kevyt ja toisaalta kostuttaa tehokkaasti) ja tuoksuu hyvältä.Ensimmäisen tuolta lavuaarin reunalta tyhjeni Yves Rocherin kuorintavoide. Se oli viimeinen kappale erästä, jonka onnistuin "pelastamaan" paikallisen liikeen poistokorista, tajuttuani, että ko. merkki on vaihtanut kasvojen kuorintavoiteensa purkin ja koostumuksen. Minulle käy aina näin, kun löydän jonkun oikein tosi, tosi hyvän tuotteen sen valmistus lopetetaan, koostumus muutetaan tai vähintääkin sen maahantuonti tyssää johonkin. Tämäkin oli noita huipputuotteita, jolle ei ole löytynyt vastaavan tasoista korvaajaa.
Minulla on kaksi kaveria, jotka ovat ehdottomasti kieltäneet minua kokeilemasta Kanebon ja Sensain 38 asteen maskaroita. Toinen ei voi allergiansa takia käyttää mitään muuta maskaraa ja toinen on vain muuten sitä mieltä, ettei tuota parempia ole. He epäilevät vahvasti molemmat, että mikäli minä ryhtyisin käyttämään ko. maskaraa, sille tapahtuisi jotain edellä mainituista, joko sen maahantuonti lopetettaisiin tai koostumus muutettaisiin tai valmistus lopetettaisiin kokonaan. Olen toistaiseksi säälinyt heitä ja välttänyt ko. tuotteiden testaamista, etten vain ihastu niihin.

Seuraavaksi tyhjeni Yves Rocherin kasvovesi. Tätäkään tuotetta ei valitettavasti saa enää. Tästä tuotteesta pidin kyllä, seuraajaa en ole kokeillut.
Seuraavana oli vuorossa Anytimen kasvojen puhdistusgeeli. Tämäkin kuuluu noihin huippulöytöihini, olkoonkin tarkoitettu nuorelle iholle. Tämä löytyi Tokmannin tarjouslaarista 1€ hintaan, ostin näitä kaksi ihan Sulo Vilén syndrooman houkuttamana, vaikka en tiennyt, ovatko hyviä vai huonoja tuotteita. Puhdistusgeeli osoittautui todelliseksi huippuhankinnaksi, jossa hinta-laatu-suhde oli paremmin kuin kohdallaan. Valitettavasti tätäkin koskee sama kuin muitakin huippulöytöjäni, sitä ei saa enää.

Poistotuotteideni vihreän linjan rikkoo sininen purtilo, joka sisälsi Bonacuren latvahoitoainetta. Se oli todella hyvä ja tehokas tuote, myöskin sellainen loistotuote, jota suosittelen lämpimästi kaikille niille, joilla on taipumusta kuivuviin hiuslatvoihin. Tätä olettaisin (toivon) olevan saatavilla edelleenkin, ja aikomukseni on ostaa uusi pullo heti maailmalta palattua kampaajaltani.

Yllätyksekseni näitä tyhjentyviä purtiloita kertyikin täysi tusina. Hyvä näin, varsinkin kun olen onnistunut välttämään uusien tuotteiden ostamista, ehkä saan jossain kohtaa tilaa kosmetiikkakaappeihini.

Ei kommentteja: