perjantai 26. marraskuuta 2010

Caipirinha

Tällaisten reseptien jakaminen on enemmän tai vähemmän kyseenalaista, mutta koska brasilialaisjuoma on saanut paljon kehuja, laitan reseptin jakoon. Alkuperäisresepti eroaa jonkin verran suomalaisesta baareissa käytössä olevasta ja on kuulemma parempaa - itse en vertailua osaa tehdä, sillä suomalaisversiota en ole maistanut, brasilialaisesta sitten sitäkin useampaa versiota;-). Tämä on siis peräisin yhden lomahotellimme baarimikolta.

Tarvitset:
sokeriruokoalkoholia (cachaca)
limettejä
sokeria, mitä karkeampi kidesokeri sen parempi
jäitä, joko murskana tai kuutioina
leveähkön lasin jokaiselle juojalle
survimen
survonta-astian
lusikan tai cocktailtikun jokaiselle juojalle

Limetit silputaan kappaleiksi, yleensä käytetään yksi isohko limetti per normaalikokoinen grogilasi. Silputut limet kaadetaan survomisastiaan ja lisätään pari teelusikaa sokeria (jos haluaa makeampaa, sokeria voi laittaa enemmän, tuolla annostuksella juomasta tulee raikas), limet ja sokeri survotaan, jotta limettimehu irtoaa paloista. Tarkoitukseen on olemassa erityisiä puisia survimia, mutta mikä tahansa soveltuva esim. morttelin nuija hoitaa asian - pääasia, että mehu irtoaa.

Survotut limen kappaleet ja sokeri-mehuseos kaadetaan lasiin, johon lisätään ravintola-annos (tai vähän reilu) sokeriruokoalkoholia, lasi täytetään jääpaloilla/ jäämurskalla. Mukaan lisätään cocktailtikku tai lusikka, jolla juomaa voi sekoittaa, jotta sokerin saa leviämään tasaisemmin.

Viinalle perso voi käyttää samat limet uudelleen, lisätään vain sokeria, jäitä ja cachacaa ja hyvää on kuulemma niinkin, kun on vähemmän "täyteaineita".

2 kommenttia:

Ievuskainen kirjoitti...

Päätin just eilen, etten käytä enää mitään miestä vahvempaa, mutta... Voisin tehdä ihan pienen poikkeuksen. Yhden! ;)

rouva Jälkikirjoitus kirjoitti...

Juu... pullon pohjalla on vielä tujaus varattuna teitä varten (ja jos se loppuu korkataan uusi pullo) eli ei vielä saa luvata mitään absolutismia. Vasta sen jälkeen, kun on ensin maisteltu caipirinhat!