maanantai 22. marraskuuta 2010

Turkoosi Nukkumaija

Turkoosi 7 veljestä lanka on odottanut muotoutumistaan sukiksi jo jonkin aikaa -kaupassa se ilmaisi halukkuutensa muuttaa meille suureen ääneen, mutta sitten se muuttui hiljaiseksi, eikä halunnut tulla kudotuksi. Tarkoitus oli kutoa siitä ihan tavalliset käyttösukat siis sitä perusmallin resoria ja perussileää neuletta ilman mitään kommervenkkejä.

Jotenkin siinä sitten kävi niin, että surffaillessani päädyin Ulla-lehden sivuille ja löysin sieltä Nukkumaijan unisukkien ohjeen. Olen aina vierastanut pitsineuleita, koska yleensä niiden ohjeet ovat kovasti vaikealukuisia ja vasenkätinen joutuu vielä erikseen miettimään, miten se oikein toimii vasemmalle. Sitten jos ohjeet ovatkin suhteellisen selkeät, on mallikerrassa 20 kerrosta ja minä onnistun kadottamaan juonen siinä kymmenennen kohdalla tai jotain.
Nämä sukat vaikuttivat ihan uskomattomilta, malli oli kaunis, ohjeet (suhteellisen) selkeät, mallikuvio vain 4 kerrosta ja tosi simppeli. Tuo yksi suhteellisen siksi, että ohjeessa lukee langankierto sillä kohtaa kun siinä ihan oikeasti pitäisi lukea langan nosto puikolle (siis minun mielestäni, muut varmaan ymmärtävät sen oikein), niinpä ensimmäiset kaksi mallikertaa tein langankierron ja vasta mallikuvaa katsoessani aloin ihmetellä sitä, miksi minun kuvioni näyttää niin erilaiselta. Parilla vilkaisulla selvisi, että reiät ovat liian pienet ja yhtä nopeasti ymmärsin syynkin - kun sitten seuraavat mallikerrat kudoin langannostolla langankierron sijaan sain samanlaisen kuvion kuin mallissa.

Näissä minun sukissani on sitten ylimpänä hauska simpukkakuvio, joka eroaa tuosta alkuperäisestä mallista tuon tulkintavirheen takia, vaan kovasti olen silti näihin tyytyväinen. Edellisestä neuleesta on aikaa kuukausia.

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

:D
Kutimien kiluttelu on kivaa. Itse teen juuri pitkävartisia sukkia sileällä neuleella. Kivan näköistä, simppeliä ja ajatonta...
Yhdet hahtuvatumputkin tein, ettei pienen pojan sormet olisi niin kovin kylmät... työn alla olisi vielä ainakin kahdet.