keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Joulukuu on testikuu

Kun jokainen tahollaan aukoo joulukalenterin luukkuja tai väsää muutoin kuka minkäkin sorttista joulukalenteria, ajattelin minä tehdä testikalenterin. Tarkoituksena on siis käyttää 24 erilaista näytepussia nurkkiin kasautuneista kosmetiikkanäytteistä ja kommentoida niitä.

Ensimmäiseksi käyttöön pääsi Dermosilin suihkugeeli, jota pakkaus kuvaa näin: "Miedosti tuoksuva suihkugeeli, joka sisältää ihon kosteutta ylläpitävää vehnäuutetta. Ihon ja hiusten hellävaraiseen puhdistukseen." Tuotteella on myös Eco Cert- merkintä ja sen pitäisi olla miedosti hajustettu. Kun kerran tuoksusta oli erikseen mainittu, odotin sitä, mutta tuote ei tuoksunut miltään. Tai siis jos oikein tiukalle pistetään, niin ehkä se tuoksui hajustamattomalle kosmetiikalle, mutta mitään muuta erityistä tuoksua siinä ei ollut. Tästä miinusta. Yksi näytepakkaus ei riittänyt kuin vartalon pesuun, joten hiustenpesuominaisuuksia en osaa arvioida. Muutoin tuote oli mielyttävä käyttää ja kosteuttava eli siitä plussaa.


Toisena testasin Avonin salon hair care restorative maskia värjätyille tai raidoitetuille hiuksille. En yleensä ole hiusnaamipiden suuri ystävä, mutta tämä yllätti positiivisesti. Rakenteeltaan himmeästi helmenhohtavan valkoinen tuote ei tuoksunut juuri miltään. Tuotteen aavistuksenomainen tuoksu oli pikemminkin hivenen epämielyttävä kuin mitenkään hyvän tuoksuinen. Ensi alkuun tuntui, että tuote jätti hiukset tahmaisiksi ja päätäpitkin meneviksi. Hiukset kuitenkin ilmavoituivat kuivuessaan, eikä mistään littaisesta talmasta näkynyt merkkiäkään, vaan en olivat kauniin kiiltävät ja hyvinhoidetun näköiset. En ehkä ostaisi itse, mutta käyttäisin, jos joku muu ostaisi minulle, sen verran positiivisesti yllättynyt olin tämän tuotteen toimivuudesta.



Lisäksi käytin kaksi Avonin hysrating b6 eye creamia, mutta näiden arvioiminen tuskin maksaa vaivaa, sillä ne oli tarkoitettu silmän ympäryksiin ja minä tarjoilin niitä kantapäille. En löytänyt kasasta yhtään jalkavoidetta, joten nappasin siihen käyttöön ne, joiden kuvittelin muutoin jäävän vallan käyttämättä.

Ei kommentteja: