sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Minimalistin joulu

Meillä on joulukoristeet melkein kaikki paikallaan, sillä en juuri harrasta koristeita jouluksi. Laittamatta on vielä valot parvekelyhtyyn, mutta muutoin kaikki on paikallaan.

Jossain kohtaa kyllä heittelin ajatusta pienestä aidosta pöytäkuusesta Suomenlipuin koristettuna tai vastaavasti pienestä, mustasta muovikuusesta, joka koristeltaisiin violetein palloin ja hopeisin nauhoin, mutta toistaiseksi ne aatokset on siirretty tulevaisuuteen.

Asuntomme ulko-ovea koristaa mummun ostama puinen joulupukki, nyt kun mummua ei enää ole, on sen paikalleen laittamisella sitäkin suurempi merkitys. Kadun puoleisille ikkunoille ostimme tänä vuonna uudet kynttilät, sellaiset imukupeilla kiinnittyvät, kuuden kappaleen sarja kumpaankin ikkunaan. Yhteishinnaltaan melkein huimat 20e, mutta meidän huushollissa se on paljon joulukoristeisiin se... Ilmeisesti ne ovat ihan tyylikkään näköiset, koska vastapäisen talon asukkaat kyselivät, mistä ne on ostettu ja kehuivat niitä.

Sisäpihanpuoleisilla ikkunoilla on perinteistäkin perinteisemmät 7-haaraiset kyntteliköt. WC:ssä se kiinteäasenteinen enkeli/kynttiläsarja - kyllä, ihan totta, meillä on edellisen asukkaan peruja kylpyhuoneessa peilikaappiin upotettu jouluvalosarja, joka toimii paitsi joulu- myös tunnelmavalona siellä. Meillä se ei juuri ole ollut käytössä kuin joskus vieraiden aikana esittelyä varten ja hyvin harvoin jouluisin. Onhan se toki kaunis, mutta mä olen niin arkipäiväinen, etten jaksa tavallisesti kytkeä sitä päälle, kun se ei mene napista, vaan täytyy mennä pistorasialle.

Eteinenkin sai tänä vuonna jouluvalot johtuen siitä, että noiden uusien kynttilöiden vuoksi jäi yksi ylimääräinen valosarja. Se on aikaisempina vuosina ollut ihanassa, vanhassa lasipurkissa, jonka minä rikoin vintissä pemmastaessani. Sen vuoksi sarjalle täytyi siis ostaa uusi säilytyspurkki. Lieriövaasi löytyi Tiimarin tarjouksesta ja kustansi 4€, kullan ja kuparinsävyisen mistelikäynnöksen ostin Halpa-hallista hintaan 1,95e. Valojen viereen päätynyt jouluporsas on vuosien takainen hankinta, mutta silti minusta edelleen yhtä söpö. Sen ilme on niin veikeä, että se pistää väkisinkin hymyilemään.

Muista valoista ei vielä ole kuvia, joten tyydytään nyt tähän yhteen. Lisää ehkä tulossa, kun ehditään kuvaamaan.

Ei kommentteja: