maanantai 3. tammikuuta 2011

Kannustinta kaivataan

Lueskelin laatimiani toiveita ja suunnitelmia tälle tulevalle vuodelle ja totesin, että taitaa olla kova vuosi tulossa. Kieltoja siellä, rajoituksia täällä, kovin vähän on minun elämässäni tarjolla positiivista näin vuoden alkuun.

Jotenkin alkoi tuntua siltä, että tähän pitäisi saada jotain kivaa ja piristävää, mutta mitä kannustinta oikein keksisin itselleni, sillä kaikki himoitsemani herkut ovat ehdottomasti kiellettyjen listalla. On siis aivan turha luvata palkkioksi mitään sellaista, mistä ei ole kuin haittaa.

Vain yhden ison kannustimen keksin, mutta toivottavasti se toimii riittävänä maalina. Tähtään vuoteen 2012. Koska en kerran voi hankkia vaatteita, yritän pistää sivuun joka kuukausi vähintään 50€ vaaterahaa, mielummin vähän enemmän. Vuoden 2012 ulkomaan matkan voisikin sitten suunnata jonnekin siihen suuntaan, missä silkki ja käsityö ovat halpoja. Siellä voisin sitten pistää haisemaan koko keräämäni vaaterahaston, luulisin, että tuolla summalla saa jo muutaman paidan ja yhden mustan housupuvun. Ahneena saan nopeasti laskettua, että 50 eukkoa kuussa tarkoittaa vuodessa kuuttasataa ja satanen kuussa tuhatta kahtasataa - kyllä sillä luulisi rättejä irtoavan.

Nyt täytyy vain kehittää visio siitä, miten saan tuon siirrettyä silmieni eteen joka kerta kun alan himoita a) lisää vaatteita, b) kosmetiikkaa tai c) roskaruokaa ja karkkia. Sen vision kirkastamiseen taitaakin sitten mennä koko vuosi - toivottavasti onnistun kehittämään jotain toimivaa. Eläköön nuukuus vielä vuoden verran!

Ei kommentteja: