tiistai 18. tammikuuta 2011

Kylppäriremontti alle satasella

Vuoden vaihtumisen ja kevään saapumisen huomaa meillä yleensä siitä, että kotonamme alkaa tapahtua jotain muutosta. Tämä siis tarkoittaa yleensä uusia verhoja, uusia mattoja ja muuta pientä pintaremonttia tai jotain muuta pienehköä muutosta asuinympäristössämme.

Eteisen uusi kenkäteline on se pieni muutos. Tällä kertaa isomman muutoksen kohteeksi joutui kylpyhuone. Olemme puhuneet kylppäriremontista melkein koko sen ajan kuin olemme asuneet tässä, sillä kylpyhuoneemme varustukseen kuuluu kylpyamme, josta meille ei juuri iloa ole. Kylppäriremontti on kuitenkin työläs ja vaativa prosessi ja koska inhoan epäjärjestystä, jota remontti väistämättä tuo tullessaan, en ole vielä ollut valmis sitä kestämään. Joten tällä kertaa suoritettiin kylppärin stailausta.

Kylpärimme on nyt sitten uudelta sävyltään turkoosi. Muutos hoidettiin uudella matolla, uusilla pyyhkeillä ja uudella suihkuverholla. Sävyyn sopiva koristesaippua tarttui vahingossa mukaan Brasiliasta. Matto, pyyhkeet ja suihkuverho ovat halpiskamaa Ellokselta, koska oletin niiden olevan käytössä vain yhden sesongin. Matto maksoi alennuksineen noin kympin, suihkuverho 15 ja pyyhkket 8 euroa. Suihkuverhon stailaamiseen tarvittava kullansävyinen satiinivinokantti kustansi vajaa 6 euroa. Oikean sävyisiin verhoripustimiin upposi 10e. Kokonaissummaksi tulee siis 49 euroa -tähän mennessä.

Tuo Elloksen katalogista valitsemani turkoosi on ihan kaunis sävy, mutta tuhottoman hankalaksi se osoittautui siinä vaiheessa, kun aloin etsiä suihkuverhon personoimiseen tarvittavia kankaita tai nauhoja. Saman sävyistä turkoosia ei löytynyt mistään ja tuo muuhun kylpyhuoneeseen sopiva kultabeigekin tuntui olevan kiven alla. Tässä kohtaa voi kysyä, että onko pakko lähteä tekemään mitään muutoksia jo valmiiseen verhoon tai onko pakko olla niin tarkka sävyistä. Vastaus molempiin kysymyksiin on lyhyesti ja ytimekkäästi: " kyllä, on pakko."

Koska edellinenkin suihkuverho oli stailattu, halusin tähän uuteenkin jotain persoonallista. Tällä kertaa sen virkaa toimittavat reunojen kultabeigenväriset kanttaukset ja kaksinkerroin käännetty yläosa. Ammeen vuoksi täyspitkä suihkuverho on liian pitkä, joten käänsin sen kaksinkerroin niin, että ylimääräinen osa muodostaa etupuolelle koristelipan. Tämä tietenkin tarkoitti sitä, että verho piti myös kääntää ylös alaisin ja piilottaa valmiit suihkuverhorenkaiden paikat alasaumaan ja laittaa koristenauhaa päälle, jotta eivät näy sieltä.

Tänään käyn vielä hakemassa verhorenkaat ja illalla ripustelen uuden verhon paikalleen. Sitten on taas kylppäri ihan eri näköinen ja voin unohtaa sen isomman remontin hetkeksi.

Ei kommentteja: