sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Puhdasta uutta vuotta

Tai yhtä hyvin voisi otsikkona olla "hiljaista uutta vuotta" tai "rätillistä uutta vuotta" tahi "pölytöntä uutta vuotta" taikka "äänetöntä uutta vuotta".

Hiljaista on nimittäin pitänyt, ääneni on edelleen käheä kuin huoraluurin tädillä tai ollakseni liioittelematta, se on surkeaa vinkunaa ja piipitystä, nyt jo neljättä päivää peräkkäin. En valittaisi yhtään, jos kyseinen tauti kaataisi sängyn pohjalle kierimään kuumeessa ja kivussa, mutta kun se vie vain äänen ja tuo hirveän yskän. Siinä neljännen sanan kohdalla alkaa jo köhityttää, joten ei paljon tee mieli haastella. Toisen kautta olo on kuitenkin niin hyvä, ettei viitisi vain pelkästään olla ja vinkua.

Niinpä meillä sitten vietettiin uutta vuotta niiden lupaamieni puhdistusriittien merkeissä. Siis suomeksi sanottuna siivottu on. On kuurattu makuuhuone, kylppäri, eteinen ja keittiö. Makuuhuoneen kaikkia kaappeja ei ole siivottu, mutta muualta on kuurattu kaapitkin eli niin ollen olen lunastanut yhdestä uuden vuoden lupauksestani jo puolet, eikä vuotta ole eletty kuin kaksi päivää. Kerrankin näin!

Uuden vuoden yönä ehdin sitten polkaista käyntiin "kylppäriremontinkin". Lainausmerkit siksi, että kysessä on vain pienimuotoinen pintasilaus. Sen ensimmäisenä osana poistimme kylppärin seinältä edellisen asukkaan sinne jättämän rikkaimurin telineineen, sillä emme käyttäneet sitä koskaan ja mielestäni viisi vuotta on riittävä aika sen säilyttämiseen. Uuden vuoden yönä, vielä pari minuuttia viime vuoden puolella, naputtelin nettikauppaan tilauksen uudesta suihkuverhosta, kylpyhuoneen matosta ja sävyyn sopivista pyyhkeistä. Väri on nyt sitten turkoosi! Samalla saa purkaa vanhan suihkuverhoviritelmän - se on toki niin hieno, että se palaa varmasti käyttöön jossain vaiheessa, mutta vaatii ennen sitä kunnon pesun etuverholle ja uuden takaverhon. Nykyinen suihkuverhomme on siis kaksi osainen, etuosa on kermaa kullanvärisin tehostein ja sen takana kirkas tavallinen muovi vastaanottamassa roiskeita. Tuo muovi on mennyt muutamassa vuodessa niin huonoon kuntoon, että pitää vaihtaa se kokonaan. Pesin sen reilu vuosi sitten ja silloinkin se oli jo kamala, mutta kelpuutin sen vielä vähäksi aikaa, nyt sille ei enää ole armoa luvasa.

Kyllä me ihan vakavissamme pohdimme kylppärin kaappienkin uusimista, mutta toistaiseksi se on vielä vaiheessa. Ehkä siksi, että sitten voisi samantien pistää uusiksi koko kylppärin - heivata ammeen pois ja hankkia tilalle suihkunurkkauksen. Se on kuitenkin niin iso remontti, ettei sitä ihan tuosta vain kannata aloittaa.

Samana yönä lähti sitten tilaus toiseenkin nettifirmaan eli lisää uudistuksia on kotiimme luvassa. Jotex tarjosi tilauksen kalleimmasta tuotteesta -50% alennuksen, joten naputtelin ostoskoriin pitkään haaleilemani kenkätelineen. Itse asiassa olin haaveillut pyökinvärisestä hyllyköstä, mutta heikko saatavuus (kaikki väärää sävyä, kokoa tai mallia) sekä edulliseksi muuttunut hinta kallistivat vaakakupin mustan metallin suuntaan. Kuusihyllyiselle telineelle jäi alennuksen jälkeen hintaa 20€.

Nyt odottelen sitten postipaketteja, jotta pääsen pistämään kotia uusiksi.

Toivottavasti ääneni palautuu ennalleen pikapuoliin, muutoin elämästä tulee surkeaa.

Ei kommentteja: