torstai 6. tammikuuta 2011

Siivousvinkkejä

Koska viime aikainen hiljainen elämäni on pyörinyt enemmän tai vähemmän asunnon suursiivouksen parissa, laitoin tänne blogiinkin muutaman vinkin, sillä siivouksen ohessa olen lukenut anopilta jouluksi saamaani sooda-kirjaa. Kirja siis sisältää tusinoittain vinkkejä soodan käyttöön, joista edellisessä postauksessa muutama.

Lisäksi täytyy mainostaa Viledan kylpyhuonepesintä. Tähän asti olen vannonut Sini-tuotteen tuotteiden nimeen ja todennut, ettei voi olla parempia. Nyt kun oli sitten pakko ostaa uusi kaakelipesin, iski Sulo Vilén, sillä nuo Viledan olivat tarjouksessa. Kokonaan uusi moppi ja lisäsieni maksoivat paljon vähemmän kuin pelkkä uusi Sini-sieni.

Testasin tuota käytössä ensimmäistä kertaa ja yllätyin todella positiivisesti. Varsi toimi teleskoopilla eli siitä sai mittaa sopivasti pois, kun oltiin ahtaissa paikoissa, joissa pitkä varsi on vain tiellä ja toisaalta varteen sai mittaa lisää niissä tilanteissa, kun tarvittiin pituutta ulottuvuuteen. Vinoneliön tyylinen muotoilu ällistytti ensin, mutta käytännössä se toimi loistavasti ja sillä pääsi kaikkiin kulmiin käsiksi. Sienessä oli kaksi pintaa karhea ja pehmeä ja molemmat kiinnittyivät helposti moppipohjaan. Ensimmäisen käyttökerran jälkeen olen myyty. Plussaa siitä, että sienen saattoi pestä pesukoneessa, eikä se ainakaan ensimmäisen käyttö/pesukerran jälkeen mennyt miksikään.

Toinen uskollinen apulaiseni on hammasharja, sillä kun saa niin helposti pestyä kaakelisaumat ja muut sellaiset pienet paikat, joissa tarvitaan pientä harjaa. Niinpä säästän kaikki käytöstä poistetut harjat, pesen ne kuuman veden alla ja käytän siivouksessa. Meillä on kylppärissä pätkä urallista viemäriputkea, johon pöly tuntuu tarttuvan ihan mahdottomasti, vaikka putki ei ole edes näkyvillä. Sen puhdistamiseen hammasharja on ihan ykkönen. Toinen kohde, missä hammasharjaa käytän, on hanat ja niiden hankalasti saavutettavat pinnat, pienet urat, yms. Kun harjaa on kerran käyttänyt siivoushomissa sen voi sitten hyvällä omalla tunnolla ja loppuun käytettynä heittää pois.

Ei kommentteja: