maanantai 10. tammikuuta 2011

Tori

Saimme lahjaksi lautapelikokoelmaamme täydennystä, nimittäin suomalaisen Kimmo Sorsamon toisen pelin, nimeltään Tori. Sorsamo on ilmiselvästi mieltynyt Helsinkiin ja sen historiaan, sillä hänen ensimmäinen pelinsä Epäillyt kertoo 1930-luvun Helsingistä ja tämä toinen, Tori, puolestaan vie pelaajat Helsingin kauppatorille vuonna 1952. Pelin ideana on kerätä pisteitä rakentamalla torille erilaisia myyntikojuja.

Pelilauta on ihan nätin näköinen, mutta ei mitenkään erityisen silmiinpistävän kaunis. Sen sijaan Sorsamolle tyypilliseen tapaan pelissä on kaksi ongelmakohtaa. Peli sisältää valitettavan ison määrän lippua, lappua ja härpäkkeitä ja toisekseen sääntökirja on tavattoman pitkä ja monimutkainen. Aikuisten seurapelinä tämä menee, mutta perhepeliksi on mielestäni kovin vaikea ja raskas.

Säännöt ovat, kuten mainittu, sen verran pitkät ja mutkikkaat, etten niitä ala tässä käymään läpi. Totean kuitenkin, että peli on aikuisseurassa pelatessa varsin hauska ja viihdyttävä, erityisesti sillä toisella tai kolmannella pelikerralla, kun säännöt alkavat olla hallussa.

Ei kommentteja: