sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Vuoden kosmetiikka ja vaatteet

Tein laskelmia vuoden aikana kosmetiikkaan kuluneista rahoista ja kosmetiikassa tapahtuneista poistoista.

Poistoja oli yhteensä 55 kappaletta, kaikkea laidasta laitaan + näytteet lisäksi. Hankintoihin lupailin käyttää vuodessa vain 120€ eli maksimissaan kympin kuussa. Lopputuloksena oli 85,85€ eli ei ihan kymppiä kuussa, mikä kuulostaa ihan hyvältä - lisäksi on huomioitava, että osa noista hankkinoista riittää pitkälle ensi vuoteenkin. Kalleimmat olivat iso Dermosilin tilaus, jossa oli mm. dödöjä ja aurinkorasvaa, sekä 5 litran shampookannu.

Kenkiä lupailin vuoden alussa hankkivani maksimissaan 6 paria, mutta se ei ihan mennyt niin. Kaiken kaikkiaan hankin 9 paria kenkiä, mutta niistä vain 7 paria oli sopivia. Kaksi paria odottaa edelleen pääsyä uuteen kotiin, yhdet hajosivat jo parissa päivässä eli ne tulivat ja menivät. Poistettuja pareja en laskenut, mutta kyllä niitäkin useampia oli - voisin melkein sanoa, että kenkäkaappini on tasapainossa, yhtä paljon poistuneita kuin uusia hankittuja. Kenkien hintoja en alkanut laskea, sillä ihan kaikista en niitä edes ole ottanut ylös. Sen toki tiedän, että kenkiin ja laukkuihin (uusia kolme tai neljä) meni enemmän rahaa kuin vaatteisiin.

Vaatteisiin en mitään määrärahaa vuoden alussa laittanut, mutta hankinnat laskin, ja niitä ei onneksi ollut kovin paljon, kaikkiaan vain 172€ edestä. Tuossa summassa on mukana myös jonkin verran postikuluja eli todellinen summa on varmaan 165€, josta iso osa muodostuu kahdesta jakusta (punainen ja vihreä) sekä urheiluliiveistä (näistä kolmesta yhteensä yli 60€).

Lienee syytä vielä mainita, että sain kosmetiikkaa myös lahjaksi ja maksoin osan kenkä- ja vaatehankinnoista lahjakorteilla. Hankkimieni vaatteiden hinnoissa ei ole suoritettu lahjakorttivähennystä eli todellisuudessa rahaa meni vielä vähemmän kuin 165€. (Suoritin pikakelausta taakse päin ja laskin, että lahjakorteilla tuosta summasta on kuitattu noin 85€)

Ensi vuosi samoilla ajatuksilla:
- kosmetiikkaan max 10€/kk
- uusia vaatteita mahdollisimman vähän
- kenkiä max 6 paria

Ei kommentteja: