sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Kesä tulee

Kyllä se kesä siltä tulee jossain vaiheessa, niin ainakin vakaasti uskon. Samalla kun valmistin kierrätystyynyliinoja tein itselleni kesävaatteeksi kukalliset shortsit.

Siivosin maalla käydessäni vaatekaappiani ja löysin sen perukoilta vuosikymmen sitten ostamani "leikkipuvun", muistaakseni tuolla nimellä silloin joskus kutsuttiin noita haalarimuotoisia topin ja shortsien tai topin ja housujen yhdistelmiä. Puskuriosastoni on lakannut mahtumasta tuohon muotolaskoksettomaan yläosaan jo vuosia sitten, mutta shortsiosa mahtui päälle ihan hyvin.

Siispä sakset käteen ja haalari kahdeksi kappaleeksi. Yläosan jätin paikka- ja projektitilkuiksi, mitä nyt nappilistan reunasta nappasin palasen korjaamaan shortsiosan revennyttä napinalustaa. Kuvasta varmaan näkyy sekin, että olen jossain vaiheessa ihan oikeasti yrittänyt tunkeua tuohon yläosaankin, sillä se on takaa kauluksesta revennyt.

Shortsien viimestely oli helppoa. Katkaisin haalarin sen verran vyötärönauhan yläpuolelta, että siitä sai tehtyä käänteen. Nauhakuja oli puvussa valmiina. Sen verran tuon yläsauman lisäksi jouduin tekemään lisätyötä, että korjasin revenneen reunalistan pienellä yläosasta leikatulla kappaleella siis irroitin napin, korjasin repeämän, laitoin paikkaa päälle ja ompelin napin takaisin.

Tässä siis tulevan kesän ykkösvaate - maalle tietenkin, en mä kaupungissa kehtaa näin kukikkaana esiintyä.

Ei kommentteja: