tiistai 15. maaliskuuta 2011

Yllytyshullu

Näin pari päivää sitten Iltalehden tai Iltasanomien laitabannerissa ruokaohjeosiossa kuvan, jossa lihamureke oli tehty kakkuvuokaan. Mureke näytti hauskalta ja resepti oli helppo, kun vielä paikallisessa marketissa oli jauheliha tarjouksessa, lopun varmaan arvaatte.

Ensimmäinen Kaloriinan keittiön kultaisista säännöistä on se, että älä koskaan, milloinkaan, ikinä noudata reseptiä,vaan sovella sitä jotenkin. Niin siis toimittiin tälläkin kertaa.

Toinen kultainen sääntö on se, että kaikki kokeilut kannattaa ajoittaa mahdollisimman myöhään iltaan.

Näitä sääntöjä noudattaen päätin siis kokeilla tuota mureketta. Astiana toimi uusi silikoninen ruusunmallinen vuokani, jota en ole koskaan aiemmin käyttänyt. Ja murekkeen tekemisen aloitin siinä yhdeksän aikaan illalla...

Lihamureketaikinan tekaisin seuraavasti:

800g naudan paistijauhelihaa
1 pss maggin lihapulla aineksia
2 dl korppujauhoja
2 dl vettä
1 prk chilillä maustettua ruokakermaa
2 munaa
1 pkt palafetaa

Ensiksi sekoittelin Maggi pussin, korppujauhot, veden ja ruokakerman. Lisäsin kananmunat ja jauhelihan. Lisämausteita ei tarvittu, sillä Maggi-pussi pitää sisällään suunnilleen kaiken tarvittavan ja chili-kerma lisää vähän potkua. Lopuksi sekoittelin joukkoon palasiksi leikatun fetan. Tämän massan tungin sitten vuokaan ja paistoin 225 asteisessa uunissa noin kolme varttia.

Maku oli ihan kohdallaan ja ulkonäkökin melkein, lopputulos näytti tältä:
Tätä varmaan tehdään toistekin.

Ei kommentteja: