tiistai 4. lokakuuta 2011

Ompelupuuhastelua

Olen jo jonkin aikaa kärsinyt töissä pienistä kenkäongelmista, jotka itse asiassa eivät liity itse kenkiin vaan työpaikkani siivoushenkilöstöön. Jos tehdään pitkä tarina lyhyeksi, niin jokin aika sitten työpaikan pukuhuoneeseen tuli lappu, jossa kehotettiin säilyttämään ulkokengät pukukaapissa. Olisihan tuo periaatteessa mahdollista siis kenkien säilyttäminen kaapissa, siis olisi, jos ei sattuisi omistamaan kymmentä paria työkenkiä. Ne kun täyttävät täydelleen kenkien säilyttämiseen varatun tilan, jos oikein tunkisi, niin ehkä ne ulkokengät sinne vielä mahtuisivat, mutta kun minä en halua laittaa likaisia ja loskaisia työkenkieni päälle. Itse asiassa yököttää ajatuskin, että maantiekura valuisi pitkin säilytyksessä olevia kenkiäni.

Koska en tosiaan ole halunnut laittaa ulkokenkiäni kaappiin, ovat siivoojat maksaneet potut pottuina ja potkineet kenkäni syvälle pukukaapin alle. Mikä sinänsä minusta on lapsellista käytöstä, ymmärrän toki sen, että heillä on paljon työtä ja kiire ja he toivoisivat tuota toivetta noudatettavan, mutta jos sitä ei noudateta järjellisestä syystä - on sitä turha kostaa potkimalla asianomaisten kengät kaappien alle. Harkitsin ensin vakavasti siivoustyönjohdolle soittamista, mutta päätin antaa asian olla ja ratkaisin asian omalla tavallani.

Tästä se siis lähti: kasa raidallista kangasta, henkari, pahvia, ompelukone, lankaa ja sakset.


Tässä pari työvaihekuvaa. Kokosin "jutun" kahdesta kappaleesta, alaosaan ompelin kolme taskua, yläosaan yhden taskun ja toiselle puolelle henkarin tukikaistaleilla. Sitten yhdistelin kappaleet siis ylä- ja alaosan toisiinsa.Viimeksi ompelin ylä- ja sivusaumat sekä käänsin työn ja tikkasin vähän lisää. Lopuksi tungin pahvin tuohon sisään ja tikkasin alasauman. Lopputulos oli sitten tämä.
Mitoilla tehty ja pukuhuoneeseen sopiva kenkälokerikko. Kävin viemässä lokerikon töihin heti kun sain sen valmiiksi. Siihen mahtuu hyvin kahdeksan paria kenkiä ja yhdeksännenkin sai tungettua extraksi. Kymmenes työkenkäpari täytyi pakata laatikkoon odottamaan.

Nyt mahtuu sitten taas ulkokengätkin kaappiin ja mun kenkieni pitäisi saada rauha siivoojilta.

Ei kommentteja: