maanantai 31. lokakuuta 2011

Oudot harrasteet

Kaloriina ja lahjakortit

Tämän blogin kirjoittaja eroaa keskiverrosta kaduntallaajasta ainakin kahdessa asiassa, mitä lahjakortteihin tulee. Yleensä lahjakortin saajia on kahta tyyppiä, joko niitä, jotka ryntäävät kaupaan saman tien ja pistävät lahjakortin haisemaan tai sitten niitä, joilta kortti jää käyttämättä. Monet ihmiset (se on uskomattoman iso prosentti kun kaupoista kysyy) kun jättävät lahjakorttinsa lunastamatta joko siksi, että unohtavat sen olemassa olon tai eivät löydä ko. liikkeestä mieleistään tavaraa. Minulta on elämäni aikana jäänyt käyttämättä vain kaksi viiden euron arvoista plussapisteseteliä ja sekin harmitti perskuleesti - kaikki lahjakorttini olen käyttänyt enemmän tai vähemmän viisaasti.

Mitä ne mainitut erot minun ja muiden välillä sitten ovat, ensimmäinen tuossa tulikin jo mainittua eli en jätä lahjakorttejani käyttämättä ja toinen on sitten se, että en ryntää heti käyttämään lahjakorttiani, vaan teen sen vakaasti ja harkiten.

Oudoista harrastuksistani johtuu, että meillä on käytössä ehkä keskivertohuushollia enemmän lahjakortteja. Harrastukseni kun ovat sellaisia, että useimmista niistä saa jonkinlaista korvausta - joko pisteitä lahjakortteihin, lahjakortteja tai jopa suoraan euroja. Itse asiassa minulla taitaa olla vain kaksi harrastusta, joista en saa mitään korvausta, ensimmäisenä tämän blogin pitäminen, joka ei ota jos ei annakaan, ja toisena kuntoklubeilu, joka suorastaan maksaa (paitsi että olen saanut salikorttinikin tai ainakin osan siitä lahjaksi parina viime vuonna).

Pengoin tässä taas laatikoita ja samalla eräs käteen sattunut kuori muistutti minua oudoista harrasteistani. Siihen kun olen koonnut käyttämättömät lahjakorttimme. Pikainen inventaari osoitti, että shoppailua pitäisi taas kohta alkaa harrastaa, sillä lahjakortteja on kertynyt laatikonpohjalle runsaahkosti; s-ryhmään 230e, seppälään 180e, k-kauppaan 60e, Changeen (liiviliike) 30e, Intrumentariumiin 50e, H&M:lle 15e, Motonettiin 30e ja Veikon koneeseen 5e. Lisäksi siellä oli lahjakortti, joka oikeutti viiteen hartiahierontaan -tuosta tosin olen jo käyttänyt neljä kertaa ja nekin kaikki kortin vanhenemisen jälkeen, onneksi kyseessä on tuttu hieroja, jonka aikataulut joustavat. Näissä siis yhteensä kiinni 600e - mikä hirveä summa.

Maailmalla lahjakortteja on tulossa tai tilauksessa myös reilusti, pikaisella laskutoimituksella yli 200 euron arvosta ja niiden lisäksi vielä 80e edestä Nesteen bensalahjakortteja. Nyt alkaa vain olla se ongelma, että mihin nuo kaikki käyttää.

Pitänee alkaa tehdä listaa puutteista huushollista ja suunnitella shoppailumatkaa isoon maailmaan siis Tampereelle ja Ideaparkkiin.

Ei kommentteja: