sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Tuunaa pyykkikori

Meillä on ollut pyykkikorin haku päällä jo hetken aikaa. Vanhassakaan ei ollut mitään varsinaista vikaa, mutta siinä oli yksi huono ominaisuus, mistä johtuen se piti korvata uudella. Minulla kun on paha tapa haalia runsaasti tavaraa, niinpä pyykkikorin päälinen on viimeajat toiminut jalkakylpypaljun säilytyspaikkana, siitä johtuen, että pesukoneen päälle on kertynyt muuta roinaa (lue kosmetiikkaa). Valkoinen muovinen pyykkikorimme oli kuitenkin kansirakenteeltaan sellainen, että sitä ei oltu tarkoitettu toimimaan minkään tuollaisen alustana ja kansi on alkanut antaa periksi. Niinpä olen etsiskellyt meille uutta pyykkikoria, sellaista, jonka kannelle voisi toistaiseksi sijoittaa tuon jalkakylvyn.

Uudelle pyykkikorille oli oikeastaan vain kolme kriteeriä. Sen piti olla sen verran tilava, että pyykkimme sopisivat sinne. Kansiratkaisun piti olla sellainen, että sen päälle voi sijoittaa tuon jalkakylpypaljun ja kolmantena kriteerinä oli sitten hintalappu - en ollut valmis maksamaan montaa kymppiä pyykkikorista. Plussaa olisi tietenkin kylpyhuoneeseemme sopiva väritys.

Paikallinen halpakauppa vaihtoi omistajaa, joten siellä oli loppuunmyynti. Alennusprosentit vain tuntuivat aluksi juuttuneen jonnekin olemattoman kymmenen ja kahdenkymmenen välille. Nyt kun alennusprosentit olivat nousseet neljäänkymmeneen, päätin käydä tutkailemassa valikoimaa. Jäljellä oli vain yksi sopiva kori ja sen kannessa oli vikaa. Rottingille tyypilliseen tapaan pari puun sälettä oli katkennut ilmeisesti kovasta käsittelystä johtuen ja törrötti ikävästi kannesta.

Nuukuus iski ja raahasin korin kassalle, ajatuksenani tinkiä lisäalennusta rikkoutuneen kannen takia. Onnistuinkin, sillä kori lähti lopulta mukaani puoleen hintaan eli kustansi vain reilun kympin. Herra Kirjoitus oli vähän epäileväinen suunnitelmieni suhteen, mutta antoi periksi, kun intin haluavani tuon korin.

Kotona kaivelin esille kuumaliinapistoolin ja liimasin lohjenneet rottinkinsäleet paikalleen. Periaatteessa tuo olisi riittänyt korjaukseksi, mutta koska epäilin kuitenkin loukkaavani käteni johonkin jäljelle jääneeseen tikkuun, lisäsin koristeeksi vielä vähän silkkinauhaa.

Tämä ratkaisu toimii näin aluksi, jatkossa olen suunnitellut kiertäväni silkkinauhaa koko reunuksen ympäri ja vaihtavani nauhan väriä sen mukaan, kun kylppärin väritys vaihtuu. Nytkin olisin voinut laittaa tuohon päälle turkoosia nauhaa, mutta olkoon nyt, kun kylppärin väri kuitenkin vaihtuu taas kohta.

Ei kommentteja: