tiistai 1. marraskuuta 2011

Vertailussa halpispuuterit

Tämä teksti on ollut mielessäni jo pitkään, alkuperäinen tarkoitus oli kyllä analysoida kaupan keinoja viilata ostajaa linssiin, koska koin tulleeni asteen verran huijatuksi yhdessä puuterikaupassa. Kun sitten kuitenkin huomasin myös kyseisen tuotteen hyvät puolet päädyinkin vertailevaan tutkimukseen edellisestä ja nykyisin käytössä olevasta puuteristani.

Alkuselostukseksi mainittakoon vielä, että laitan puuteria naamaani päivittäin eli kulutus on siis suhteellisen suurta ja vuodessa kuluu useampikin puuteri. Tästä syystä olen tottunut käyttämään arkisin markettitason tuotteita, joissa yleensä on paras hinta- ja laatusuhde.

Tässä postauksessa keskitytään vertaamaan Itävallasta ostamaani paikallisen Halpahallin Bipan omaa merkkiä "look by Bipa" olevaa puuteria Suomesta Lidlistä ostamaani Suhada-puuteriin. Puuterit ovat molemmat niin sanottuja halpapuutereita, koska Bipan puuteri maksoi 5€ ja Lidlin Suhada-versio 3,90€. Puuterit vastaavat molemmat laadultaan Lumenen tuotteita ja on pakko sanoa, ettei itse puutereissa ollut juuri mainittavia eroja. Molemmat levittyivät hyvin, peittivät kevyesti ja pitivät ihon mataisena pitkään saamatta sitä näyttämään mitenkään tukkoon meikatulta.

Erojakin puutereissa toki oli ja jos olen rehellinen, niitä oli enemmän kuin tuo reilun euron hintaero antaisi ymmärtää.

Look by Bipan puuteria myytiin tyylikkäässä hopeanvärisessä rasiassa, jonka sisäkannessa oli koko kannen kokoinen peili. Rasia on käteen tukeva ja puuteria on helppo käyttää juuri tuon peilin ansiosta. Kuvassa näkyy myös puuterin vippa, joka oli todella tukeva ja laadukas - itse asiassa se oli parempilaatuinen kuin esim. Lumenen puutereiden kanssa tulevat vipat.

Lidlin Suhada-puuterissa ei ole peiliä, rasia on pyöreä ja sellaista perusmallia. Rasian kiinnityssysteemeissä ei ole vikaa, vaan se on kestänyt laukussa loistavasti aukeamatta. Puuterivipasta ei oikein voi puhua, koska kyseessä on ennemminkin lätkä puuterin levittämiseen kuin mikään vippa. Kuten kuvista näkyy, kyseinen "vippa" ei kestänyt käyttöä edes yhden rasian vertaa, rasiassa on puuteria jäljellä vaikka miten paljon ja vippa murenee käsiin. Onneksi Bipan vippaa voi käyttää tämänkin tuotteen levittämiseen.

Lidlin Suhada puuterin plussaa on se, että sitä ihan oikeasti on tuossa rasiassa. Rasia on alaspäin kapeneva, mutta puuterikakku ulottuu koko rasian pohjaan asti eli tätä käyttäessään ei tunne tulleensa huijatuksi puuterin määrässä, vaan päin vastoin kokee saaneensa enemmän kuin edes osasi odottaa. Toisin on Biban puuterin laita. Jos katsoo tuota yllä olevaa kuvaa tarkasti, huomaa, että puuterirasiassa on paksut kirkkaat muovikehykset, jotka ulottuvat pohjasta varsin korkealle. Tämä siis tarkoittaa sitä, että itse puuteria on rasiassa kovin vähän, rasia näyttää huomattavasti massiivisemmalta ja ikään kuin lupaa enemmän kuin todellisuudessa antaa. Tuo sama asia kyllä selviää, jos malttaa kääntää rasiat ja katsoa, paljon puuteria ne ovat syöneet. Bipan puuterin massaksi ilmoitetaan 4,5g, kun Suhadassa sisällön määrä on reilut 11g.

Juuri tämä oli se ominaisuus, josta olin ajatellut alunperin urputtaa, jossa koin tulleeni huijatuksi. Tokihan tuon olisi nähnyt, jos olisi katsonut rasiaa oikein tarkasti (ja lukenut puuterin määrän sieltä takakannesta). No seuraavalla kerralla osaan olla viisaampi, kun ostan itselleni aiemmin tuntemattoman merkin kosmetiikaa.

Jos olen rehellinen, niin puntit näiden puutereiden kesken menevät suunnilleen tasan. Look by Bipa hakaa Lidlin puuterin vipan laadussa, Lidlin Suhada-puuteria puolestaan saa halvemmalla reilusti enemmän. Laadussa ei eroja juuri ole. Aion ostaa jatkossakin -ja jättää aikaisemman ykkösmerkkini Lumenen puolta kalliimpana kauppaan.

Ei kommentteja: