perjantai 30. joulukuuta 2011

Miten kävi lupausten vuonna 2011

Tämän vuoden alussa tein perinteisesti uuden vuoden lupauksia, kuten niin monet muutkin. Sen, mitä lupasin, voi tarkistaa täältä -klik.

Kun sitten tarkastellaan, miten hyvin olen lupauksissani onnistunut, niin eipä voi kehua. Kokonaisarvosanaksi tulee ehkä seitsemän.

Tätä siis lupasin:
1) en aloita säännöllistä tupakanpolttoa tänäkään vuonna
2) lupaan olla käyttämättä koko palkkaani kenkiin ja laukkuihin
3) lupaan syödä joskus jotain muutakin kuin herkkuja
4) hiihdän alta 200 kilometriä vuoden aikana
5) en laula karaokea

Yllä olevat viisi ensimmäistä lupausta olen kyllä pitänyt 100 prosenttisesti. En ole polttanut vuoden aikana yhtään ainoaa tupakkaa, en laulanut karaokea kertaakaan, enkä hiihtänyt metriäkään. Herrkujakin on tullut rajoitettua aikas lailla, sillä painoa on kadonnut reilussa vuodessa se viitisentoista kiloa. Kenkiä ja laukkuja on tullut ostettua hyvin, hyvin rajoitetusti :-).

Sitten se pahempi sarja:
1) pysyn kosmetiikkabudjetissa
2) ennen kuin ostan uutta, mietin voisinko tuunata sen jostain vanhasta
3) ostan vain tarpeeseen (erittäin tulkinnanvaraista...)
4) aloitan vihdoin ja viimein tunikan neulomisen
5) syön marjoja niin, että alan vihertää latvasta ennen seuraavaa satokautta.
6) en hanki kovin montaa uutta rehua Herra Kirjoituksen kiusaksi
7) hankin alle 10 uutta kenkäparia
8) en osta itselleni yhtään uutta kynsilakkaa
9) pysyn enintään nykyisessä painossani
10) vähennän addiktoitumista tv-sarjoihin kuten Pelastushelikopteri tai Himohamstraajat

Nostetaan viimeinen ensimmäiseksi ja todetaan, että siinä olen kyllä onnistunut. Telkkaria ei ole juurikaan ollut viime aikoina aikaa katsoa. Varsinkin kun lempiohjelmani ovat joko tauolla (poliisit) tai kokeneet perustavaa laatua olevia muutoksia (matkaoppaat), on jäljelle jäänyt vain yksi katsomisen arvoinen ohjelma: lentokenttä. Eli tv-addiktiosta ei ole pelkoa.

Painokin on vähentynyt vuoden aikana reilusti, joten siitäkin lupauksesta suoriuduttu kunnialla. Sen sijaan kynsilakkalupaus on rikottu kominkertaisesti - olen ostanut itselleni kolme uutta kynsilakkaa (lasketaanko lieventäväksi asianhaaraksi se, että ne on maksettu lahjakortilla, joka oli vanhenemassa käsiin) ja saanut lahjaksi neljä. Siis seitsemän uutta lakkaa...

Kenkäpareja on vuoden aikana ilmestynyt kotiimme yksitoista (11) uutta eli sekin lupaus tuli sitten rikottua. Kirvelevin mielin laskin, että rahaa noihin on kulunut lähes sata euroa. No joo, myönnetään, että yksikin kenkäpari voisi maksaa enemmän kuin nämä minun 11 pariani yhteensä, mutta silti...

Uusia kasveja meille on tullut vain yksi, viuhkapalmu, jonka yhteisymmärryksessä Herra kirjoituksen kanssa hankimme. Hän kun on sellaista toivonut matkoistamme asti. Kotimme kautta on kyllä kulkenut useampia erilaisia kukkia, mutta ne ovat päätyneet sitten uuteen kotiin ja toivottavasti voivat siellä hyvin.

Marjoja olen syönyt, mutta viherrä en edelleenkään eli enemmänkin olisin voinut varmaan niitä vielä puputtaa, mutta lasketaan tuokin lupaus hyväksytysti suoritetuksi. Sen sijaan tunika on edelleen lankoina ja uudetkin langat on hankittu- neulomista vaan ei aloitettu.

Tarpeeseen ostamisesta en kyllä uskalla sanoa mitään, sillä yhtä ja toista on vuoden aikan tullut hankittua. Laukkuja on kotiimme tullut kolme uutta, joista kaksi olen saanut lahjaksi. Kirjoja ja lautapelejä on myös ilmestynyt kaappiin ja hyllyyn. Vaatteitakin on tullut hankittua "vähän"; seurantalaskurini summa osoittaa noin 180 euroa, josta toki osa kuitattu lahjakorteilla, leijonan osan tuosta muodostavat kaksi mekkoa, jotka ostin kevään juhliin ja alusvaatteet (yhteensä n. 40 + 55e). Koruihin olen käyttänyt n. 35e.

Tuota vanhasta tuunausta olisi voinut enemmänkin harrastaa, vaikka kovasti olen sitä koettanutkin tehdä. Yritän parantaa tapani ensi vuonna.

Kahlasin läpi vanhoja postauksiani ja huomasin, että loppuvuoden kosmetiikkahankinnat ovat kyllä täysin jääneet raportoimatta. Tiedän suurimman osan niistä olleen ilmaisnäytteitä, joten budjetin kannalta niillä ei sinänsä ole merkitystä. Rahalla kuitattuja ostoksia puuttuu tietääkseni yhden Dermosil-tilauksen verran, ja siinä taisi olla meikinpoistoaine (ilmainen, bonuspisteillä tilattu), kasvojenpuhdistusaine (n. 6e) sekä joululahjoja muille, ei itselleni. Laskin kuitenkin, että vuoden aikana olen kuluttanut kosmetiikaan vain alta 55e eli siltä osin 10e/kk budjetti on alitettu reilusti.

Kohtuullisesti siis selvitty vuodesta 2011.

Ei kommentteja: