keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Tusina vuoden uuden vuoden lupaukset

Vaikka eletään vasta joulukuun puoliväliä, olen jo hyvän tovin pohtinut tulevan vuoden uuden vuoden lupauksia. Tässäkin kohtaa pitäisi olla tekemässä viimeisiä joulukortteja postituskuntoon, mutta sen sijaan istun kirjoittamassa uudesta vuodesta, koska joulukortit eivät vaan iske.

Uuden vuoden lupaukset ovat siitä merkittäviä, että ne roikkuvat jossain alitajunnassa muistuttamassa seuraavat 365 päivää ja ehkä vähän pidempäänkin, varsinkin jos ne jäävät pitämättä. Toisaalta niissä pitää olla järkeä, eihän sitä mitä tahansa höttöä kannata luvata, ei varsinkaan sellaista, jolla ei joko ole merkitystä tai jonka tietää rikkovansa samoin tein.

Tuota taustaa vasten olen nyt sitten pohtinut lupauksiani vuodelle 12. Mitä uskallan luvata, mikä on tärkeää, mitä pystyn pitämään. Pystynkö lupausteni avulla kannustamaan itseäni olemaan parempi minä, parempi ihminen. Lupausten määrääkin on syytä rajoittaa sellaiseen, että muistaa edes itse, mitä kaikkea on luvannut.

Tässä ne sitten tulevat. Uuden vuoden lupaukset vuodelle 2012:

1) Olen vuoden 2012 lopussa 10 kiloa kevyempi kuin vuoden 2012 alussa

2) karkkipäivä on vain kerran viikossa, mieluummin kerran kahdessa viikossa.

3) siivoan vaatekaappini. Asia, joka on jäänyt vuoden 2011 lupauksista täyttämättä ja on vaivannut minua koko vuoden.

4) Putsaan meikit naamaltani nukkuman mennessäni. Ehkä kerran parissa viikossa olen vain niin väsynyt, etten muka jaksa käyttää sitä pakollista paria minuuttia siihen, että puhdistaisin naamani. Tiedän ihan hyvin, mitä se tekee iholle, joten yritän parantaa tapani- koska kyse on vain siitä maksimissaan viiden minuutin viiveestä (kasvojen puhdistus ja pesu sekä hampaiden pesu) nukkumaan pääsemisessä


Ja sitten nämä klassiset. Ehei, ette kuule minun edelleenkään lupaavan mitään sillä linjalla, että autan hylättyjä kissoja tai koiria, annan enemmän rahaa hyväntekeväisyyteen tai vähennän viinan juontia. Hyväntekeväisyystyötä teen sen minkä teen, muodossa tai toisessa ja viina ei minulle ole koskaan ollut ongelma. Mutta sen sijaan tarjolla on sitä samaa vanhaa, jota olen koettanut jo monta vuotta - jälleen kerran uusin innoin

5) Vältän ostamasta kosmetiikkaa, vain sen takia että sen ostaminen on kivaa. Meikkejä ostan vain todelliseen tarpeeseen ja se tarkoittaa, että vanhat varastot on ensin tutkittu pohjia kautta ja varmistettu, ettei sieltä todellakaan löydy sopivaa tai lähes sopivaa korvaavaa tuotetta.

6) Ostan vaatteita js kenkiä sekä laukkuja vain sen, mitä hankkimillani lahjakorteilla saan. Muutoin pyrin kierrättämään omista (tai muiden) varastoista vanhaa ja tarvittaessa muokkaamaan sitä. Poikkeukset hyväksytään samoin ehdoin kuin kohdassa viisi eli todelliseen tarpeeseen - tiedostan hyvin, että minulta puuttuu esim. kunnollinen musta housupuku vallan.

Tuossa on sitten kyllä jo haastetta melkoisesti. Erityisesti kohdat 1, 2, 5 ja 6 vaativat minulta todellan paljon, mutta yritän selvitä. Kirjoittelen sitten tänne, miten edistyn.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Laihduttaminen on mulkin vuoden 2012 lupixissa. Rikottavax lupikset on tehty, mut koestan skarpata apuna kamun ehottama päivis http://m.ekoodi.com