sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Maailmanlopun vuosi 2012

Niinhän ne jotkut väittävät, että vuoden 2012 tämä maa-niminen planeettamme olisi tullut tiensä päähän. Maya-intiaanien ikiaikainen kalenteri loppuu alkuvuodesta 2012 ja muutama muukin on ennustellut vaihteleva päivämääräistä maailmanloppua kuluvalle vuodelle. Tästä kaikesta huolimatta tai ehkä juuri tuon vuoksi kirjoitan uuden vuoden lupauksiani jo lokakuussa 2011. Eipä sitten tarvitse pitää mitään, jos maailman loppu tulee ennen vuoden vaihdetta.

Ensimmäinen ja tärkein lupaukseni on laihduttaa vielä jokunen kilo, tuollaisent 10 kiloa vuoden aikana voisi olla ihan jees juttu, sitten olisi ikuisuustaakka karistettu harteilta.

Aion myös olla entistäkin tarkempi vaate- ja kosmetiikkaostoksissani. Kosmetiikan suhteen pyrin ostamaan vain sitä, mikä on välttämätöntä ja jos mahdollista maksamaan nuokin hankinnat muilla kuin rahalla. Mikä siis käytännössä tarkoittaa lahjakorttien hankkimista erilaisin testaus-, tutkimus ja paneeliprojektein. Pyrin myöskin hyödyntämään kaikki mahdolliset (ja mahdottomat) ilmaisnäytteet ja testauskamppanjat.

Vaatteisiin ja kenkiin en ajatellut käyttää rahaa lainkaan, jos ei ihan pakottava tarve ole. Nekin hankinnat pyrin kustantamaan lahjakorteilla tai jotenkin muuten.

Tässä ne sitten tulevat. Uuden vuoden lupaukset vuodelle 2012:

1) Olen vuoden 2012 lopussa 10 kiloa kevyempi kuin vuoden 2012 alussa

2) karkkipäivä on vain kerran viikossa, mieluummin kerran kahdessa viikossa.

3) siivoan vaatekaappini. Asia, joka on jäänyt vuoden 2011 lupauksista täyttämättä ja on vaivannut minua koko vuoden.

4) Putsaan meikit naamaltani nukkuman mennessäni. Ehkä kerran parissa viikossa olen vain niin väsynyt, etten muka jaksa käyttää sitä pakollista paria minuuttia siihen, että puhdistaisin naamani. Tiedän ihan hyvin, mitä se tekee iholle, joten yritän parantaa tapani- koska kyse on vain siitä maksimissaan viiden minuutin viiveestä (kasvojen puhdistus ja pesu sekä hampaiden pesu) nukkumaan pääsemisessä


Ja sitten nämä klassiset. Ehei, ette kuule minun edelleenkään lupaavan mitään sillä linjalla, että autan hylättyjä kissoja tai koiria, annan enemmän rahaa hyväntekeväisyyteen tai vähennän viinan juontia. Hyväntekeväisyystyötä teen sen minkä teen, muodossa tai toisessa ja viina ei minulle ole koskaan ollut ongelma. Mutta sen sijaan tarjolla on sitä samaa vanhaa, jota olen koettanut jo monta vuotta - jälleen kerran uusin innoin

5) Vältän ostamasta kosmetiikkaa, vain sen takia että sen ostaminen on kivaa. Meikkejä ostan vain todelliseen tarpeeseen ja se tarkoittaa, että vanhat varastot on ensin tutkittu pohjia kautta ja varmistettu, ettei sieltä todellakaan löydy sopivaa tai lähes sopivaa korvaavaa tuotetta.

6) Ostan vaatteita js kenkiä sekä laukkuja vain sen, mitä hankkimillani lahjakorteilla saan. Muutoin pyrin kierrättämään omista (tai muiden) varastoista vanhaa ja tarvittaessa muokkaamaan sitä. Poikkeukset hyväksytään samoin ehdoin kuin kohdassa viisi eli todelliseen tarpeeseen - tiedostan hyvin, että minulta puuttuu esim. kunnollinen musta housupuku vallan.

Lisään tähän vielä yhden hankalasti toteutettavan lupauksen. 7) Lupaan siivota vinttikomeromme ja pyrin hankkiutumaan eroon turhasta kamasta joko huuto.netin, netcyclerin tai kirppisten kautta.

Ei kommentteja: