tiistai 3. tammikuuta 2012

Nya vindar

Nyt kun uusi vuosi on saatu kunnolla käyntiin, on aika miettiä blogin suuntautumista tänä vuonna. Otsikoksi napattu "Nya vindar" on nostalgia lähtöinen, sillä joskus kouluaikana opiskelin ruotsia tuon nimisestä kirjasarjasta. Kirjassa ei mielestäni ollut mitään kovin uusia tuulia ja niin saattaa käydä myös tämän blogin suhteen - suurista ajatuksista huolimatta tarjolla on uusien tuulien sijaan samaa vanhaa p***aa ja vielä samassa vanhassa paketissa. Olen jotenkin niin kiintynyt jopa blogin iankaikkisen vanhaan ulkonäköön, etten halua tehdä siinä muutoksia.

Aion edelleen härkäpäisesti roikkua ostosten seurannassa ja esitellä kaikki vähäiset hankintani blogissa. Samoin aion edelleen seurata kosmetiikan käyttöäni - selviäisinköhän tänä vuonna sadalla purkilla ja saisin mahdollisesti yhden kosmetiikkakorin tyhjäksi. Kuten uuden vuoden lupauksissani totesin, pyrin tuunaamaan mahdollisimman paljon vanhasta ja niiden esittelyltä ei tietenkään voi välttyä. Ajatukseni on jopa laajentaa tuota aihealuetta. Laihduttamisesta kirjoittaminen on tylsää, joten mainitsen vain suurimmat saavutukseni enkä aio keskittyä siihen sen kummemmin. Muitakin pohdintoja on ihan varmasti luvassa - todennäköisesti liikaakin.

Uusina tuulina oli tarkoitus herättää henkiin jotain vanhaa, nimittäin jossain vaiheessa esillä ollut vaatteiden poisto. En aio yrittää tuota "poista viisi vaatetta kuukaudessa" -juttua, vaan vaatteita poistuu se mitä poistuu ja teen niistä sitten koontipostauksen kerran puoleen vuoteen tai jos näyttää juttu venähtävän pitkäksi, niin kerran kolmessa kuukaudessa. Tuo on samalla kannustin siihen kauan roikkuneeseen vaatekaapin siivoukseen - toisaalta laihduttaminen on hyvä tekosyy siirtää tuota mahdollisimman pitkälle, onhan noita poistettavia vaatteita sitten mahdollisesti enemmän. Vuosi näyttäköön, mihin suuntaan mennään...

Käsityörintamalla tulee todennäköisesti olemaan hiljaista tai siis ei mitään esiteltävää. Aloitin juuri erään todella ison projektin ja sen valmistuminen kestää todennäköisesti kuukausia. Tuo projekti pisti kyllä hanttiin niin paljon kuin vain voi, mutta niin se vain on nyt alkuun saatettu. Tiivistetään pitkä tarina lyhyeksi: olen jo pitkän aikaa haaveillut ohuesta, kevyestä, muuntautumiskykyisestä neuleesta. Luin netistä monta juttua ja päädyin lopulta hankkimaan drops designin Lace-lankaa, joka on ohuen ohutta silkin ja villan sekoitetta. Ensimmäisellä kerralla sain neuleen kunnialla alkuun, mutta viiden kierroksen jälkeen huomasin kiinnittäneeni pyöreäksi neulottavan neuleen ristiin niin että se kiersi - joten ei kun purkuun. Seuraava kerta kaatui siihen, että varasin silmukoita varten liian vähän lankaa, kolmannella kertaa pääsin ihan kolmanteen kerrokseen asti, ennen kuin silmukat karkasivat niin pahasti, että työ oli taas pakko purkaa, neljännellä keraa en päässyt ensimmäistä kerrosta pidemmälle. Vasta viides kerta ja kolmas päivä saattoivat työn kunnialla alkuun, nyt olen saanut tehtyä viitisen senttiä. Työ etenee tietenkin tuskastuttavan hitaasti, kun lanka on olemattoman ohutta ja silmukoita paljon, mutta jospa tämän vuoden aikana saisin sen valmiiksi.

Ei kommentteja: