tiistai 7. helmikuuta 2012

Riisisuklaakakku

Perjantaisille vieraille oli tarjolla myös toisenlainen kakku, riisisuklaasta, täytteestä, kiiveistä ja kinuskista koottu versio.
Riisisukaalevyt, joita kakussa oli kolme, tein itse seuraavan reseptin mukaan.

250 g
kookosrasvaa

5 dl
tomusokeria

2 dl
kaakaojauhetta

14 dl
riisimuroja

Eli rasva sulatetaan, lisätään joukkoon muut aineet ja levitellään leivinpaperille mahdollisimman ohueksi levyksi. Mitä ohuempi levy, sen toimivampi lopputulos. Kannattaa myös harkita kakun kokoomisvaiheessa alimman levyn rikkomista valmiiksi palasiksi, jotta kakkua on helpompi leikata. Siis tuosta massasta tein kolme levyä, yhden ison, yhden vähän pienemmän ja päälimmäiseksi suhteellisen kapean levyn.

Täyte:

4dl kermaa
2oog sunnuntain vanilja-rahkavalmistetta

Kerma vaahdotetaan, sekaan lisätään vanilja-rahkavalmiste.

2dl kinuskikastiketta (tämä toimii sitä paremmin, mitä paksumpaa on eli kannattaa keittää itse, minä otin valmista purkista, kun oli kiire, ja alkoi valua odottaessaan pöytään pääsyä)

7-8 kpl kiivejä

Kootaan suoraan tarjoilualustalle, riisisuklaalevy pohjalle (ja kuten sanoin, kannattaa harkita alimmaisen levyn pilkkomista valmiiksi), sen päälle levitetään kerros kerma-rahka-täytettä, kiivin palasia ja kinuskikastiketta, seuraavaksi keskimmäinen riisisuklaalevy ja täytteet. Kolmas kerros samoin kuin kaksi edellistä. Kinuskikastiketta oli päälimmäiseen kerrokseen lorottaa sitten vähän runsaammin.


Ei kommentteja: