keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Ikuisuusprojekti



Koska olen hätäinen ihminen, on useamman kuukauden aikana hitaasti valmistunut projekti minulle ihan sama kuin ikuisuusprojekti. Hupaisinta on se, että se on ollut valmis jo ainakin kolme viikkoa, mutta en vaan ole ehtinyt "kuittaamaan" sitä valmistuneeksi.

Kyseessä on tietenkin se harmaa huitula eli silkki-villalangasta neulomani saumaton kääntöpaita. Kyseisen neuleen ideahan oli se, että siinä ei ole yhtään saumaa, vaan miehusta ja kaulus ovat yhtä osaa ja hihat on neulottu nostelemalla ne päätetyistä silmukoista. Neuletta voi siis käyttää niin, että se on lyhyt ja leveämpi ja siinä on massiivinen savupiippukaulus, joka taipuu myös hupuksi tai sitten niin, että pusero-osa on pidempi ja kapeampi ja kaulus sitten hiukan vähemmän massiivinen, mutta kuitenkin samaa savupiippumallia. Hihat ovat aavistuksen pussittavaa täyspitkää mallia.

Kuvasta ehkä saa jonkinlaisen käsityksen siitä, millaisesta neuleesta on kyse.

Edellisen postauksen nauhat liittyvät nimenomaan tähän puseroon. Se on ihan sinälläänkin käyttökelpoinen peruspusero, mutta vähän ekstaa ja vaihtelua saadaan noista nauhoista. Niiden avulla voi kiinnittää hihat lyhyemmiksi; varmistella, ettei kauluksesta vilku mitään ylimääräistä ja koristella myös puseron helman.

Seuraavista kuvista näkee ehkä vähän ideaa siitä, miten olen ajatellut nauhoja käyttää. Värejä on monta juuri siksi, että eri värinen nauha tekee erilaisen neuleen. Kuvissa esillä vain yksi värivaihtoehto.



Ei kommentteja: