lauantai 28. heinäkuuta 2012

Kesälomalla aamupalalla

Nautinollinen kesäloma-aamu, aurinko paistaa, ei kiirettä minnekään. Työlistakin on vain alta kymmenen kohdan mittainen ja niistä pari saa hoidettua hyvinkin nopeasti - elämä on siis ihanaa.

Elämä on ihanaa, ainakin siihen asti, kun katsoo jääkaappiin. Äitini ja kummitätini, jotka ovat molemmat kovia "huusholli-ihmisiä" varmaan pissisivät etikkaa nähdessään herra Kirjoituksen ja minun aamupalatarjoilun.

Koko huushollissa ei ollut palaakaan tuorretta leipää, kun en eilen jaksanut käydä kaupassa. Onneksi sentään löytyi näkkileipäpaketti ja sen pohjalta muutama siivu näkkäriä. Jääkaapista kaivelin esiin maustettua tuorejuustoa, jota siellä on melkein aina. Sipaisin sitä leiville ja heittelin päälle runsaan kasan äidin kasvattamaa salaattia. Kahvimaitokin on ehtinyt jo muutaman päivän ylipäiväykselle, mutta ei testattaessa kokkaroitunut kahvissa, joten kelpaa letkeään kesälomameninkiin. Loppukruunauksen suoritin jo pikkaisen kuivahtaneella unelmatortun lopulla ja tuorreilla mansikoilla. Kyllä noilla aamun saa mukavasti käyntiin ja pääsee lomatunnelmaan. Pitäähän sen loman jotenkin arjesta erota.

Ei kommentteja: