keskiviikko 15. elokuuta 2012

Kuosiin palautus

Kun on suurimman osan kolmesta viikosta lomaillut kuin metsäläinen ja tärkeimmät asusteet ovat olleet metsunkypärä ja työhanskat, täytyi sunnuntai aamuna tehdä varovainen vilkaisu peiliin. Eikä se tosiaan ollut mikään erityisen hehkeä ja fiini otus, joka sieltä vastaani tuijotti.

Se peikkomainen näky ratkaisi sitten sunnuntain iltapuuhat. Jotta kehtaisi palata töihin ja ihmisten ilmoille, oli syytä tehdä jonkin sorttinen kuosiin palautus. Tietyiltä osin se kävi suhteellisen helposti. Parin tunnin ahertamisen tuloksena tuli nypittyä kulmat, laitettua kestovärit sekä kulmiin että ripsiin. Hiuksetkin saivat uuden punaisenruskean sävyn, etuhiuksista katosi viisi senttiä. Sääret lakkasivat muistuttamasta kerimättä jäänyttä lammasta ja kainalokarvatkaan eivät tursottaneet häiritsevästi enää mistään suunnasta. Kynsien kesälomaväri, turkoosi, vaihdettiin asialliseen vaaleanpunertavaan.

Vilkaisu peiliin meikkaamisen jälkeen todisti, että keski-ikäinen täti-ihminen on sitten ilmeisesti alkanut leikkiä kunnolla pissistä. Kai sitä edes kerran elämässä, kun en koskaan nuorena ollut. Pissis päätelmiin tulin huomatessani vedelleeni luomilleni vaaleanpunaista luomiväriä, joka oli sävy sävyyn kynsilakan kanssa, vadelmanpunaista poskipunaa täydensi lähes valkoinen helmiäishuulipuna, jota täydennettiin vielä valkoisella rajauksella huulissa. Ehkä pitäisi lopettaa näiden meikkikaapin aarteiden hyödyntäminen ja tunnustaa, että on jo aikuinen nainen.

Valitettavasti vain kaikki kuosiin palautus ei käy yhtä helposti. Siinä vyötärön paikkeilla on myös havaittavissa jonkun sorttista kesälomaturvotusta, sitä vaan ei saanut millään höylällä, kiristimellä, purkilla tai purtilolla pois. Sen eteen siis täytyy taas tehdä tuleva talvi töitä - ja paljon. Kirotut olkoot ne karkkipussit, sipsit ja lukemattomat grilliherkut, joita on taas kesän aikana tullut napsittua.

Jälleen kerran innosta paukkuen otan itseäni niskasta kiinni ja tarkistan syömisiäni ja liikkumisiani ja toivottavasti saan karistettua edes ne kesän aikana kertyneet kilot pois.

Ei kommentteja: