maanantai 27. elokuuta 2012

Neljä keskeneräistä

Päädyinpä minäkin sitten ottamaan vastaan Norsiksen blogissaan esittämän avoimen haasteen neljän keskeneräisen työn esittelystä. Jospa se samalla kannustaisi saattamaan nämä projektit loppuun - osa niistä kun on ollut kesken jo toivottoman pitkän aikaa.

Ensimmäisenä on varmaan jo vuoden lisäpalasia ja valmistumista odottanut pitsiliinoista koottava verho. Kävin mennä viikolla tyhjäämässä paikallisen kirpputorin suurimmasta osasta pitsiliinoista, niistä pitäisi riittää materiaalia täydentämään verho valmiiksi. Viitosella sai melkoisen kasan liinoja (kävin katsomassa myös Kontissa, jossa vastaavista liinoista pyydettiin kymmenen kertaa enemmän - jäivät sinne).  Nyt pitäisi nyt sitten vaan kaivella esiin ne, jo omissa varastoissani olevat liinat ja alkaa koota tuota verhoa. Ahneena haluaisin tietenkin kaksi verhoa yhden vaalean ja yhden värillisen, mutta toivottavasti materiaali riittää edes yhteen.

Toiseen projektiin tuli myös täydennystä samalta kirpputorikierrokselta. Tuon allaolevan kuvan oikeassa laidassa olevan tummanruskean liinan puran kappaleiksi ja otan nuo välirenkaat parempaan käyttöön. Ne yhdistetään tähän ja sitten siitä tulee koru käytettäväksi pikkujoulumekkoni kanssa - alimmassa kuvassa näkee jo vähän suuntaa, millainen koru on syntymässä.

Kolmas projekti on sellainen, että hävettää. Tämä periaatteessa yhdessä illassa valmistuva työ eli tiskikukka on ollut kesken varmaan jo kuukauden. Täytyy ottaa itseään niskasta kiinni.

Tämä viimeinen hävettää minua eniten. Olen saanut kankaan anopilta jo viisi tai kuusi vuotta sitten. Se on edelleen kankaana, vaikka siitä piti ommella jo ensimmäiseksi pikkujouluksi juhlapusero. En vain ole saanut aikaiseksi, vaikka kuinka olen tiennyt, että pitäisi...





Tuo kangas on kyllä niin tyyliseni, ohutta, hyvinlaskeutuvaa ja läpikuultaavaa eli todella sopivaa juhlapuseroksi. Lisäksi se on valmiiksi rypytetty ja koristeltu hennosti kiiltävillä hopeanvärisillä pisteillä. Ehkä ongelma onkin siinä, että se on liian minua ja liian ainutkertainen, en uskalla lähestyä sitä saksien kanssa, etten vain pilaisi sitä. 

Jos tuo pelkkä kangas ei kelpaa neljänneksi keskeneräiseksi, niin otetaan sitten tämä. Jämä- ja pätkälankapurkki pitäisi myös tyhjentää siis tehdä niistä jotain kivaa, kun vain keksisi mitä.

Ei kommentteja: