lauantai 15. syyskuuta 2012

Carcassonnen haamut

Jossain vaiheessa me mieheni kanssa hurahdimme Carcassonne-nimiseen lautapeliin. Kyseinen peli taitaa olla ainoa, joka on saanut blogissani jopa oman kategorian, kaikki muut pelit joutuvat tyytymään lautapelit tagiin. Carcassonnea on pelattu meillä niin pienempänä kuin isompana versiona, irrotettu lisäosia pelistä ja hankittu niitä lisää.

Jonkin aikaa kokoelmamme oli suhteellisen täydellinen ja jopa pikkuisen yli, koska osa laatoista ja peleistä oli ostettu Saksasta tai tuotu Itävallasta ja niitä ei ole Suomesta saanut. Nyt oli kuitenkin taas tullut lisää uutuuksia, joten Carcassonne kokoelmamme alkaa olla varsin vajavainen.

Ystävämme toivat meille tuliaisiksi Carcassonne haamut, joilla voi täydentää peruscarcassonnea lisäosineen.

Noiden supersuurien seuraajien (joita siis ei käytetä pelissä) sisällä on jokaiselle pelaajalle haamuseuraaja, jota voi käyttää tavallisen seuraajan tapaan tai lisätä äsken pelatun laatan jollekin muulle alueelle siis samalle laatalle saa kaksi seuraajaa.

Käytännössä noita ei vielä ole testattu, koska ison Carcassonnen eli peruspelin, 8 lisäosan ja kaikkien extrojen pelaamiseen menee koko päivä, kun yksi peli kestää noin 7 tuntia.

Sen verran voisin kyllä taas marista, että kyseisten haamujen mukana ei tule ohjeita, vaan ne pitää erikseen onkia lautapelit.fin sivuilta. Olisiko se ollut niin vaikeaa pistää ne ohjeet tuonne haamun sisäänkin mukaan?

Ei kommentteja: